Michael Kuiper vs. Matthew Riddle co-main event op Titan FC 27

0
1093

Michael Kuiper 9

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Michael Kuiper mag weer gaan vechten, maar zal dit, helaas, niet meer doen in de UFC, aldus MMAfighting.com. De Nederlander heeft een nieuw thuis gevonden buiten de UFC in Titan FC en zal op 28 februari in de co-main event van Titan FC 27 vechten tegen een andere voormalig UFC-vechter in Matthew Riddle. Net zoals Kuiper, vocht “Deep Waters” ook zijn laatste gevecht afgelopen jaar in de UFC.

Kuiper vocht vier keer in de UFC, maar deed dat niet zo succesvol. Na een zwaar debuut tegen Rafael Natal op UFC 143, won hij zijn eerste partij tegen Jared Hamman op UFC 150 via TKO in de tweede ronde. Zijn gevechten erop tegen Tom Lawlor en Brad Scott gingen vervolgens beide op dezelfde manier verloren: guillotine choke. Tegen de Amerikaanse Lawlor op UFC on FUEL TV 9 opende Kuiper sterk, maar nadat Lawlor de verwuging had ingezet moest de Nederlander na een lange worsteling afkloppen. Tegen Scott ging het korter en moest Kuiper in de slotminuut van de eerste ronde afkloppen. Op 2 november maakte Round 1 Network het ontslag bekend. Tegen Riddle zal Kuiper zijn weg terug beginnen richting het hoogte podium in MMA.

Matthew Riddle heeft een bewogen 2013 erop zitten. De Amerikaan opende het jaar goed met een overwinning op Che Mills via split decision in Londen, maar deze overwinning werd omgezet in een No Contest vanwege een positieve dopingcontrole van Riddle. Er werden voor de tweede keer in zeven maanden sporen van wietgebruik in zijn bloed aangetroffen, maar Riddle zelf zegt dat dit niet gek was. Zelf claimt hij dat hij marihuana gebruikt omdat dit hem kalmeert en het zijn medicijnen zijn. Zijn overwinning op UFC 149 tegen Chris Clements werd ook omgezet in een No Contest om die reden. Na deze positieve controles ontsloeg de UFC hem en besloot “Deep Waters” met een record van 7-3 met 2 No Contests zijn MMA-loopbaan. Dana White ging hier later, na de pre-fight persconferentie van UFC 158, nog op in door te zeggen dat Riddle ontslagen werd omdat hij een imbeciel is.

In maart tekende Riddle vervolgens een contract bij Legacy Fighting Championships, maar daar vocht hij nooit een gevecht. Daarna tekende hij een contract bij Bellator, maar een ribblessure stelde zijn debuut in de organisatie uit. Hierdoor kondigde Riddle, opnieuw zonder een keer te vechten in Bellator, zijn pensioen aan waarop hij later opnieuw terugkwam. In oktober kondigde Bellator aan dat de Amerikaan in zijn thuisstaat, Pennsylvania, zijn debuut mocht maken in de organisatie. Het duurde echter niet lang voordat hij opnieuw aankondigde zijn debuut uit te moeten stellen. Hierna besloot Bellator om Riddle te ontslaan in november.

Het gevecht is op middleweight en vind plaats voor de main event tussen Mike Ricci en Jorge Gurgel. Titan FC 27 vindt plaats Kansas City, Missouri, de thuisstad van de organisatie.