Michael Kuiper vs. Brad Scott op UFC Fight Night 30 in Manchester

0
786

Michael Kuiper 7

Michael Kuiper zal zijn volgende UFC-gevecht vechten op UFC Fight Night 30 in Manchester. Dit zal hij doen tegen de verliezend finalist van TUF: Smashes Bradley “Bear” Scott op middleweight meldt de UFC via Twitter. De Nederlander zal voor het eerst vechten sinds zijn verliespartij tegen Tom Lawlor.

Kuiper is momenteel 1-2 in de UFC en verloor zijn laatste gevecht. De Nederlander debuteerde op UFC 143 verliezend tegen Rafael Natal, waarna hij via TKO won van Jarred Hamman. Op UFC on FUEL TV 9 ging de Brabander voor zijn tweede overwinning op een rij tegen Tom Lawlor na een lange stoelendans aan tegenstanders die afzeiden. Lawlor was uiteindelijk de vijfde vechter die wel in staat was om te vechten tegen “Judo”. In de eerste twee minuten van het gevecht kon Kuiper een judoworp maken en blesseerde hij zijn tegenstander ernstig. Gisteren maakte de Amerikaan bekend tegenover MMAfighting.com dat hij aan die worp hield hij gescheurde voorste kruisband, een gescheurde binnenste knieband en een gescheurde meniscus over. Desondanks hield “Filthy” het vol tot het einde van de tweede ronde toen hij Kuiper liet aftikken door een guillotine choke. Even was het onzeker of de Nederlander wel in de UFC mocht blijven met alle vele ontslagbriefjes die werden uitgedeeld, maar de UFC heeft dus besloten om Kuiper geen ontslagbrief te sturen.

Brad Scott kwam in de UFC via TUF: Smashes. Hierin kwam hij als deelnemer van Team UK tot de finale waarin hij zijn meerdere moest erkennen in Aussie Robert Whittaker. De Engelsman werd verslagen via unanimous decision in de co-main event van UFC on FX 6 in Gold Coast. Om in die finale te komen rekende hij af met Australiërs Xavier Lucas en Benny Alloway. Scott is 8-2 als professioneel en zal opmerkelijk genoeg op 185 pond vechten. Zijn vorige gevechten, zoals tijdens The Smashes, vocht hij op welterweight. De Engelsman legt via Twitter vrij simpel uit waarom hij op middleweight zal vechten:

Naast deze twee middleweights is ook het gevecht tussen TUF 17-deelnemer Luke Barnatt en Andrew Craig bekend gemaakt via Twitter. Eerder deze week werd het gevecht tussen Tom Watson en Alessio Sakara op bekend gemaakt door UFC officials, aldus MMAjunkie.com. In de main event op 26 oktober zullen nog twee andere middleweights in Michael Bisping en Mark Munoz tegen elkaar gaan vechten. De volledige card ziet er op dit moment als volgt uit:

Michael Bisping vs. Mark Munoz
Melvin Guillard vs. Ross Pearson

Phil Harris vs. John Lineker
Ryan Jimmo vs. Jimi Manuwa

Jimy Hettes vs. Mike Wilkinson
Anthony Njokuani vs. Paul Taylor

Alessio Sakara vs. Tom Watson
Luke Barnatt vs. Andrew Craig

Michael Kuiper vs. Brad Scott