Michael Chiesa klaagt Conor McGregor aan voor aanval op bus

0
497
Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Michael Chiesa heeft een aanklacht ingediend tegen Conor McGregor naar aanleiding van het incident op de mediadag van UFC 223 in de Barclays Center. Dit meldt TMZ Sports op maandag.

Chiesa zou op UFC 223 vechten tegen Anthony Pettis, maar moest zich twee dagen van tevoren afmelden wegens sneetjes in zijn gezicht. Deze werden veroorzaakt door McGregor, die een steekwagen door een busruit gooide waar The Maverick palnaast zat.

Oorzaak
The Notorious liet een spoor van vernieling achter in het Barclays Center in New York nadat hij samen met een grote groep binnendrong op de mediadag, hoewel hij niet zou vechten op dat evenement. Volgens MMA Fighting deed hij dit wegens een vete met Khabib Nurmagomedov, die eerder die week ruzie had met McGregors vriend en trainingspartner Artem Lobov.

Naast Chiesa, moest Ray Borg zich ook afmelden voor UFC 223. Zijn partij met Brandon Moreno ging niet door wegens glasdeeltjes in zijn ogen.

Trauma
UFC-strogewichtkampioene Rose Namajunas raakte niet fysiek gewond toen ze in de bus zat, maar is, volgens haar trainer Trevor Wittman, nog altijd getraumatiseerd door de aanval. Wittman vertelde 3 september op Ariel Helwani’s MMA Show dat ze bijna vijf maanden na dato haar huis niet uit durft te komen.

Nurmagomedov, die ook in de bus zat, raakte niet gewond. Op UFc 223 werd hij UFC-lichtgewichtkampioen door Al Iaquinta te verslaan. Op UFC 229 verdedigt hij deze titel tegen McGregor op 6 oktober in Las Vegas.

Volgens TMZ klaagt Chiesa de Ier aan voor mishandeling. De aanklacht is ook voor ‘ernstige emotionele schade, een trauma en/of lichamelijk letsel’.

Chiesa klaagt het Barlcays Center ook aan, aangezien de arena, in zijn optiek, niet genoeg deed om de veiligheid van hem en zijn collega-vechters te garanderen.

Wanordelijk gedrag
Een dag na het incident werd Conor McGregor in hechtenis genomen en even later aangeklaagd. In juli handelde hij zijn juridische problemen af, waardoor hij een vrij man is. De Ier bekende alleen schuld voor wanordelijk gedrag, waardoor hij geen strafblad kreeg.

Wat Chiesa eist is onbekend.