Michael Chiesa: ‘Conor McGregor heeft me een titelgevecht gekost, f*ck hem’

1
1134
Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Michael Chiesa heeft Conor McGregor nog niet vergeven voor zijn acties na de mediadag van UFC 223. The Maverick is ervan overtuigd dat de Ier hem een titelgevecht op het evenement in het Barclays Center in New York heeft gekost.

Chiesa zat vlak naast de ruit die McGregor met een steekwagen ingooide tijdens zijn uitbarsting op 5 april. Hierdoor moest hij afzeggen voor zijn gevecht met Anthony Pettis van twee dagen later wegens sneeën in zijn gezicht.

Chiesa heeft ‘geen commentaar’ of hij McGregor voor de rechter sleept, maar volgens de Amerikaan heeft dit incident hem indirect een titelgevecht gekost.

Max Holloway zou op UFC 223 voor de UFC-lichtgewichttitel vechten tegen Khabib Nurmagomedov, maar Blessed werd voor de wegingen medisch afgekeurd waardoor de UFC naar een vervanger moest zoeken.

Pettis, Chiesa’s tegenstander in New York en volgende week op UFC 226, stond bovenaan de lijst, maar hij was niet op gewicht (en kreeg nooit een formeel aanbod van de UFC). Hierna kwam Paul Felder in beeld, maar de New York State Athletic Commission (NYSAC) keurde hem af omdat Felder niet op de UFC-lichtgewichtranglijst stond. Hierdoor werd Al Iaquinta de tegenstander van Nurmagomedov.

In tegenstelling tot Rose Namajunas, zegt Chiesa dat McGregor met hem nog geen contact gezocht heeft. Daarbij heeft hij, net als Namajunas, weinig positiefs te zeggen tegen de Ier.

“Ik heb niets van hem gehoord, dus f*ck hem. Ik heb ook niet zoveel tegen hem te zeggen, ik heb een titelgevecht verloren. Ik heb bewijs: ik was als hoogst gerangschikt van het evenement en zou zonder twijfel tegen Khabib vechten, ik heb dat gevecht altijd al gewild”, vertelt Chiesa voor de camera van MMAjunkie.

“Ik heb weinig aardige dingen over hem te zeggen. Je werkt je hele leven toe naar zulke mogelijkheden. Wil ik die met weinig voorbereiding? Nee, ik wil wel een trainingskamp. Maar als ze nu de kamer inlopen en vragen of ik over tien minuten wil vechten voor de titel, warm ik direct op en ga ik ervoor. Om die mogelijkheid te verliezen is zwaar, die komen niet zo vaak langs.”

Chiesa stond voor UFC 223 negende op de UFC-lichtgewichtranglijst, twee plekken boven Iaquinta en drie boven Pettis.

Ray Borg
Ray Borg is milder richting McGregor. Door hetzelfde incident werd zijn partij op UFC 223 met Brandon Moreno ook afgelast omdat The Tazmexican Devil last kreeg van zijn ogen door glasdeeltjes.

Borg is coulanter richting McGregor, aangezien het incident niets in vergelijking was met wat er daarna allemaal gebeurde in het leven van de 24-jarige Amerikaan.

Vlak voor UFC 223 werd Borg vader van een zoon, die geboren werd met Hydrocefalus. Hierdoor mocht de baby twee maanden na de geboorde pas naar huis met zijn ouders en door die ervaring staat Borg anders in het leven.

“Nadat ik een kind heb gekregen en gezien heb waar hij allemaal doorheen is gegaan, heb ik geleerd dat er geen ruimte is voor haat. Alles wat er gebeurd is tussen mij en Conor, ik haat hem niet meer”, vertelt Borg aan MMA Fighting.

“Ik heb een bepaald gevoel richting mensen die gezonde kinderen hebben. Ik hecht daar waarde aan, dus het maakt me heel blij dat Conor zijn jongen heeft en hem laat zien op social media. Waar wij doorheen zijn gegaan wens ik niemand toe, dus het is leuk om te zien dat mensen genieten van hun kinderen.”

1 COMMENT