Michael Bisping vanaf 2019 commentator bij UFC, Jimmy Smith vertrekt

0
678
Foto: Manchester United

Het team van UFC-commentatoren verandert per 2019. Voormalig UFC-middengewichtkampioen Michael Bisping heeft op de meest recente aflevering van zijn podcast ‘Believe you Me’ bekendgemaakt dat hij het team gaat versterken, terwijl Ariel Helwani van ESPN meldt dat Jimmy Smith na een jaar vertrekt.

“Ik ga UFC-evenementen becommentariëren, dus dat is interessant en heugelijk voor mij”, aldus Bisping. “Ik heb met de UFC gepraat, ga ik natuurlijk door bij ESPN in het nieuwe jaar.”

“Heb de eerste paar data gehad: Brooklyn, Phoenix, London, dus dat is heugelijk en, ja, daar doen ze ook wat commentaar. Ik moet mijn eerste optreden nog boeken, maar we hebben een overeenkomst uitonderhandeld. Dat is het goede nieuws, erg spannende tijden.”

Bisping was als commentator al te horen op het meest recente seizoen van Dana White’s Thuesday Night Contender Series. Daarbij zal hij doorgaan als analist bij het Amerikaanse ESPN, zoals hij dat nu ook doet bij FOX.

Vechterspensioen
Bisping kondigde in mei zijn pensioen aan als vechter. Op UFC 217 verloor de Engelsman de UFC-middengewichttitel aan Georges St-Pierre, waarna hij drie weken later knock-out geslagen werd door Kelvin Gastelum op UFC Fight Night 122.

Hierna hoopte Bisping nog een afscheidspartij te kunnen vechten op UFC Fight Night 127 in Londen, maar daarvoor kon de UFC geen opponent vinden. Toen maakte The Count bekend dat hij zijn handschoenen aan de wilgen hing.

Smith stapte een jaar een geleden over van Bellator, waar hij zeven jaar commentator was. In januari tekende hij bij de UFC en was hij als analist te zien en commentator te horen bij verschillende evenementen.

Volgens Helwani heeft Smith nog nergens anders getekend en gaat hij op zoek naar een nieuwe werkgever.