Metamoris 4: Sonnen verliest, Barnett laat Lister afkloppen

0
867

Josh Barnett 2

Josh Barnett heeft voor enorme verassing kunnen zorgen tijdens Metamoris 4. De zwaargewicht van de UFC heeft Dean Lister in zijn match weten af te kloppen in de slotseconden van zijn match met een neck crank. In de main event hield Sonnen het lang uit tegen Andre Galvao, maar uiteindelijk moest “The American Gangster” toch afkloppen door een rear-naked choke.

Video’s zijn toegevoegd nu ze nog online staan.

Galvao maakt favorietenrol waar
Sonnen was de grote underdog tegenover de fysiek kleinere Galvao, maar hield lang vol. De Braziliaan had, onder toeziend oog van Anderson Silva, veertien minuten nodig om de Amerikaan in een verwurging te krijgen die hem de overwinning bezorgde. Zoals verwacht was het Sonnen die veelal bovenop lag en Galvao die vanaf z’n rug moest werken. Galvao kon na tien minuten overnemen en op de rug van Sonnen komen. Vanaf daar duurde het een kleine drie minuten voordat het voorbij was.

http://youtu.be/T0kTf1eAEb8

Galvao laat Sonnen afkloppen. GIF via ZombieProphet.

Barnett klopt Lister en kroont zich Metamoris zwaargewicht kampioen
De grootste winnaar van de avond (letterlijk en figuurlijk gesproken) is Josh Barnett. De zwaargewicht van de UFC liet Dean Lister, voor het eerst in jaren, afkloppen via een neck crank met nog dertien seconden op de klok. Hiermee kroonde hij zich tot Metamoris zwaargewicht kampioen.

https://www.youtube.com/watch?v=NfXHqKnHBXc

Barnett laat Lister afkloppen in z’n Dan Severn-stijl herenslip. GIF via ZombieProphet.

Gary Tonon opent de avond overtuigend
Gary Tonon en Kit Dale opende het evenement en hielden het kort. Tonon kan in het begin van de match geen beenklem te pakken krijgen, waarna de grapplers weer gaan staan. Daar neemt Tonon opnieuw het initiatief en klopt hij zijn tegenstander af met een guillotine choke. Na de match vroeg Tonon om een rematch met Kron Gracie. De twee vochten tegen elkaar op ADCC 2013 in een erg goed gevecht die uiteindelijk gewonnen werd door Gracie.

http://youtu.be/q6SjqdOMiDU

Tonon wint vroeg. GIF via ZombieProphet.

Commentator Jeff Glover vs. Baret Yoshida in de ‘secret match’ eindigt in gelijkspel
Ook stond er een ‘secret match’ op het programma waarbij beide deelnemers niet wisten tegenover wie zij zouden staan. Nadat Baret Yoshida op de mat stond als de eerste deelnemer, werd de vraag wie de tweede zou zijn. Bij de aankondiging bleek het commentator Jeff Glover te zijn die zijn pak uitdeed en inwisselde voor z’n spandex broek. De twee maakten er een leuke partij van met veel actie, bewegingen en energie, maar naar twintig minuten was de tijd om en was er geen winnaar.

http://youtu.be/DhCuaAzj_Yg

Vinny Magalhaes en Keenan Cornelius kunnen elkaar niet af laten kloppen
Voormalig MMA-vechter Vinny Magalhaes en Keenen Cornelius zetten ook een goede partij neer. Beiden kwamen dichtbij de overwinning: in het begin van het Magalhaes die Cornelius goed in een beenklem had en in het slot van de wedstrijd kon Cornelius een triangle choke forceren. Er werd niet afgeklopt maar goed verdedigt, waardoor deze partij ook in gelijkspel eindigde.

http://youtu.be/XLEAma_Iw2s

Legendes Saulo Ribeiro en Rodrigo Medeiros vechten in gi naar gelijkspel
Twee levende legendes in het BJJ namen het op in de enige match met gi. Saulo Ribeiro en Rodrigo “Comprido” Medeiros hadden even de tijd nodig om op gang te komen in een match die in het begin vooral staand uitgevochten werd. In de tweede helft kwamen beide mannen los en konden ze beide in goede posities komen. Een submission kwam echter niet voor…

https://www.youtube.com/watch?v=DiRNJOciA_w&list=UUQ9wPo2JLYiLStJW8N2Mjsg