Melvin Manhoef naar weltergewicht, vecht rematch tegen "Cyborg"

0
437
Melvin Manhoef

Melvin Manhoef

Een knaller van een gevecht wordt acht jaar later nog een keer dunnetjes overgedaan, twee gewichtsklassen lager. Melvin Manhoef zal het opnieuw tegen Evangelista “Cyborg” Santos opnemen op 13 april in Rio de Janeiro. De organisatie Gringo Super Fight meldt dat de twee vechters het tegen elkaar zullen opnemen voor de weltergewicht titel, aldus MMAfighting.com.

Op 4 februari 2006 vochten Manhoef en “Cyborg” voor het eerst tegen elkaar en zorgden zij voor een ware show tijdens Cage Rage 15 in Londen. Toen won “No Mercy” via knock-out in de tweede ronde na een spectaculair gevecht. Als je nog tien minuten vrij hebt en dit gevecht nog nooit gezien hebt, dan is dat zeker aan te raden. Manhoef en Santos gingen beide het gevecht in met de intentie elkaar knock-out te slaan of schoppen, waardoor er een explosief gevecht plaatsvond waarin Manhoef uiteindelijk aan het langste eind trok.

Acht jaar later hebben beide vechters meer ervaring en zijn zij de dertig gepasseerd. Manhoef is 15-9 (met één No Contest) sinds dat gevecht en vocht voornamelijk in Azië, zoals in DREAM en ONE FC. Via die laatst genoemde organisatie leek Manhoef zich een weg naar de UFC te forceren. Hij werd gefotografeerd in gesprek met Dana White, sprak zijn ambitie uit, hielp Lyoto Machida voor zijn gevecht met Dan Henderson en had sinds 2011 niet meer verloren (Tim Kennedy via submission op Strikeforce: Feijao vs. Henderson). Maar op ONE FC 8 ging het tegen UFC-veteraan Brock Larson mis en verloor hij via unanieme beslissing. Hierdoor lijken zijn kansen om ooit nog in de organisatie verkeken, zeker na de verliespartij die hij erna leed tegen de Pool Mamed Khalidov. Een goede run op weltergewicht lijkt de laatste hoop voor Manhoef om ooit te vechten in de organisatie.

Evangelista “Cyborg” Santos is 7-7 sinds zijn verliespartij tegen Manhoef. Hierin vocht hij o.a. tegen Gegard Mousasi, Francis Carmont, Siyar Bahadurzada en Nick Diaz voor de Strikeforce weltergewicht titel. In 2010 maakte hij zijn debuut op 170 pond, maar vocht hij sindsdien maar vier keer. Heel 2012 vocht de Braziliaan niet. Zijn enige gevecht sinds 2011 (het jaar van zijn laatste gevecht in Strikeforce tegen Jordan Mein) vocht hij in augustus 2013 toen hij won van Elton Rodrigues via technische knock-out in de eerste ronde.