Mellony Geugjes lijdt eerste nederlaag sinds juli 2016

0
1071
Foto: Mellony Geugjes

De zegereeks van Mellony Geugjes is ten einde. De Amsterdamse verloor zaterdag op European Beatdown 3 in het Belgische Mons van Eva Dourthe. De Francaise kon haar handen in de lucht gooien na vijftien minuten vechten.

Dourthe wilde niets te maken hebben met de staande vaardigheden van Geugjes. De Francaise hield constant afstand tot ze zelf naar voren kwam om clinches aan te gaan. Vanaf daar kon ze Geugjes tegen de kooi duwen of op de grond werpen met heupworpen en Geugjes niet in haar spel laten komen.

Het was niet spectaculair of overtuigend wat Dourthe deed, maar wel effectief. Vooral in de derde ronde scoorde ze met een takedown en minutenlang ground-and-pound bovenop. Hierdoor bleef de Francaise ongeslagen (3-0).

In de momenten dat Geugjes wel stoten en trappen raakte werd het met veel gejuich ontvangen, maar dat was te weinig en forceerde ze geen knock-out mee. De jury was het unaniem eens dat Dourthe de winnares was.


Geugjes-Dourthe vanaf 1:51:20

De Amsterdamse won haar twee voorgaande gevechten en kon zaterdag evenveel overwinningen als verliespartijen op haar record zetten, maar staat nu op 2-4.

Geugjes mag zich op 12 mei proberen te herstellen: dan staat de Mike’s Gym-vechtster op UCMMA 55 in Londen tegenover Lanchana Green.