McCall vs. Pickett op flyweight in Londen

0
649

Ian McCall 2

Ian McCall zal Brad Pickett in Londen verwelkomen in de UFC flyweight divisie. “Uncle Creepy” en “One Punch” zullen het op 8 maart in de O2 Arena in de Engelse hoofdstad tegen elkaar opnemen, aldus de UFC via haar website. Pickett zal voor het eerst op flyweight vechten in zijn loopbaan.

Op bantamweight had de Engelsman een aardige CV opgebouwd in WEC en de UFC met overwinningen op Yves Jabouin, Mike Easton en de huidige UFC Flyweight Champion Demetrious Johnson. Desondanks kon hij maar geen titelgevecht verdienen door verliespartijen tegen Renan Barao, Scott Jorgensen, Eddie Wineland en Michael McDonald in zijn laatste gevecht. In zijn debuut in WEC op WEC 45 maakte “One Punch” zijn debuut als bantamweight en vocht hij een record van 6-4 bij elkaar. Twee jaar eerder in 2007 vocht Pickett zelfs nog op lightweight tegen Hideo Tokoro. Zeven jaar later zal hij dus dertig pond lichter gaan vechten.

Ian McCall is de huidige nummer drie in de UFC Flyweight Rankings. Recentelijk kreeg hij een zware tegenslag te voortduren toen hij zijn beste vriend en huisgenoot, Shane del Rosario, bewusteloos vond door de gevolgen van een hartaanval en hij dertien dagen later overleed. Ondanks het rouwproces krijgt hij een zware tegenstander in Pickett. McCall stond oorspronkelijk gepland om te vechten tegen Scott Jorgensen, die ook van bantamweight een gewichtsklasse lichter zou gaan vechten, maar door een blessure moest “Uncle Creepy” zich daarvoor afmelden. De Amerikaan zal tegen Pickett zijn tweede overwinning in de UFC proberen te boeken in zijn vijfde gevecht in de octagon.

Het aankomende bezoek van de UFC aan Londen zal ook podium geven aan het gevecht tussen Jimi Manuwa en Alexander Gustafsson en de rematch van Melvin Guillard vs. Ross Pearson. Door Pickett vs. McCall ziet de card er als volgt uit:

Alexander Gustafsson vs. Jimi Manuwa
Melvin Guillard vs. Ross Pearson

Ian McCall vs. Brad Pickett
Cyrille Diabate vs. Ilir Latifi

Omari Akhmedov vs. Gunnar Nelson
Igor Araujo vs. Danny Mitchell