Mayweather vs. McGregor doet beter in Verenigd Koninkrijk dan Joshua vs. Klitschko

1
593
Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Het gevecht tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor heeft het pay-per-view record in het Verenigd Koninkrijk verbroken. Sky Sports meldt aan Boxing News dat de partij van 26 augustus meer dan een miljoen keer verkocht is.

Hiermee zijn Money en Notorious het record van Anthony Joshua vs. Wladmir Klitschko voorbij gegaan. De partij tussen de twee boksgrootheden in Wembley Arena zette in april een nieuw record en werd gezien als het grootste Britse boksevenement in jaren.

Algemeen record?
Of dit een voorteken is voor een nieuw algemeen pay-per-view record is nog onduidelijk. Die staat nog altijd op naam van Mayweather en Manny Pacquiao met 4,6 miljoen.

In vergelijking met de Verenigde Staten levert Sky Sports niet zoveel op voor de twee vechters. De pay-per-view kostte in Amerika een kleine negentig of honderd dollar (voor hd), maar Britten konden het evenement voor een kleine twintig pond bekijken. In Ierland, het thuisland van McGregor, kostte het gevecht €24,95.

Woensdag werd bekend dat de gate van Mayweather vs. McGregor bleef steken op ruim 55 miljoen dollar, zeventien miljoen minder dan Mayweather vs. Pacquiao.

1 COMMENT