Mayweather en McGregor boksen met kleinere handschoenen

0
563
Foto: YouTube

De veelbesproken bokspartij van Conor McGregor en Floyd Mayweather heeft een interessant randje gekregen. Beide vechters dragen op 26 augustus in Las Vegas namelijk geen bokshandschoenen van tien ons, maar van acht ons.

De Nevada State Athletic Commission (NSAC) heeft op woensdag een speciaal verzoek van beide teams goedgekeurd voor een eenmalige uitzondering.

Het is een uitzondering op de regels aangezien bokspartijen boven 147 pond altijd uitgevochten worden met handschoenen van tien ons. Boksers van 147 pond en lager gebruiken altijd handschoenen van acht ons.

Aangezien Mayweather vs. McGregor op 154 pond uitgevochten wordt, zouden de twee dus handschoenen van tien ons moeten dragen. Maar nadat Mayweather via social media voorstelde om handschoenen van acht ons te gebruiken (‘om de fans van boksen en MMA te geven wat ze willen zien’) ging het balletje rollen.

Mayweather is niet onbekend met handschoenen van acht ons. In 46 van zijn 49 bokspartijen vocht hij ook met wanten van dat gewicht.

McGregor, die MMA-handschoenen van vier ons is gewend, zag ook heil in de verandering, waarna het verzoek ingediend werd.

“Ik ben niet blij dat de Nevada State Athletic Commission gebruikt wordt als een pion in een gevecht op social media”, zei Anthony Marnell van de NSAC dan ook tijdens de hoorzitting. “Dat stoort mij. Dit orgaan is niet een onderwerp in het verhaal van twee vechters om via social media aandacht en andere controverse te creëren om de kaartverkoop en kijkcijfers te vergroten.”

Verzet
Toch ging Marnell en de rest van de commissarissen akkoord, ondanks verzet van de Associatie van Ringartsen (ARP). De ARP waarschuwde de NSAC op dinsdag in een brief om de regels niet veranderen zonder wetenschappelijke onderbouwing.

“Zonder wetenschappelijk bewijs dat zo’n verandering de veiligheid van het gevecht niet beïnvloedt, moeten we streng waarschuwen om niet tegen het huidige beleid in te gaan. Dat zou een nieuwe norm zetten voor toekomstige gevechten”, aldus Raymond Monsell, voorzitter van de ARP.

Robert Byrd is woensdag aangewezen als de scheidsrechter voor het gevecht.