Max Holloway over Brian Ortega: “Alles wat hij deed, deed ik beter”

0
601
Foto: Vaughn Ridley/Zuffa LLC via Getty Images

Max Holloway zal zijn UFC-vedergewichttitel zaterdag verdedigen op UFC 231 tegen de ongeslagen Brian Ortega. Blessed stapt na afwezig van één jaar weer de Octagon in en laat weten niet bang te zijn voor de veel geprezen T-City. De Hawaiiaan legt de statistieken van de beide vechters maar even naast elkaar.

Na zeges op Cub Swanson en Frankie Edgar heeft Ortega het momentum aan zijn zijde. Tijdens de persconferentie voor UFC 231 van afgelopen woensdag liet Holloway even merken dat de hype rondom T-City wel wat minder mag.

“Hij is goed”, vertelt Holloway. “Hij is een gevaarlijke man, maar iedereen praat over Ortega dit en Ortega dat. Alles wat hij deed, deed ik beter.”

“Hoe groot is zijn zegereeks, zes gevechten? Ik heb er twaalf. Hij versloeg een kampioen, ik versloeg er twee, en ik versloeg er één twee keer. Dus aan het einde van de dag loopt de Blessed express in het rond. We lopen een ronde voor vriend, en ik ben jonger dan jou, maar gefeliciteerd.”

Ortega had hier niet direct een weerwoord op, maar had uiteindelijk wel het laatste woord.

“Soms is de beste reactie, geen reactie.”, aldus Ortega.

“Soms heb je geen reactie dusja…”, counterde Holloway.

“Iemand is nog steeds licht in zijn hoofd”, sloot Ortega af.

Rampjaar Holloway
Holloway heeft een vervelend jaar achter de rug waarin hij tot drie keer toe moest terugtrekken uit een partij. Als eerst moest de Hawaiiaan een streep zetten door een titelgevecht met Frankie Edgar op UFC 222 door een beenblessure.

Vervolgens sprong Blessed in om Tony Ferguson te vervangen op UFC 223 tegen Khabib Nurmagomedov, maar moest uiteindelijk noodgedwongen stoppen met zijn weight cut van de New York State Athletic Commission.

Tot slot moest hij afgelopen juli de eerder geplande partij met Ortega op UFC 226 afzeggen wegens hersenschudding verschijnselen. Kamp Holloway is nooit naar buiten getreden met een precieze beschrijving en toestand van de UFC-vedergewichtkampioen.

Titeluitdager Ortega wendde zich tot Holloway tijdens de persconferentie en had wat mooie woorden over voor de kampioen, waarna de aanwezige media en fans applaudisseerden.

“Aan het einde van de dag”, zegt Ortega. “Ik geef echt om jouw gezondheid en hoe het met je gaat. Ik weet dat je een zoon hebt. Ik bedoel, ondanks alle onzin, ik weet dat we vechten etcetera, maar ik hoop dat het goed met je gaat. Ik bid voor jou. Ik zweer het op God.”