Matyushenko maakt Bellator-debuut tegen voormalig kampioen

0
595

Christian M'Pumbu 3

Vladimir Matyushenko zal op Bellator 99 zijn debuut maken in Bellator. De 42-jarige Wit-Rus neemt het op tegen voormalig Bellator light heavyweight champion Christian M’Pumbu. Dit zal het eerste gevecht van de Fransman zijn na zijn verloren titelgevecht tegen Attila Vegh.

“The Janitor” tekende in april een contract bij Bellator. Matyushenko werd na zeven gevechten in de UFC ontslagen door twee verliespartijen op een rij. Op UFC on FOX 6 werd hij verslagen door af te kloppen tegen Ryan Bader in de eerste ronde. Bader zette via guillotine choke een record neer voor de snelste submission in de UFC light heavyweight divisie: 50 seconde. Voor dit gevecht verloor de voormalig number 1 contender van de huidige number 1 contender, Alexander Gustafsson, via TKO in de eerste ronde.

Christian M’Pumbu verloor zijn laatste twee gevechten in de organisatie. Na het winnen van de Bellator light heavyweight title op Bellator 45, verloor hij van Travis Wiuff op Bellator 55 via decision. Toen stond de titel niet op het spel. M’Pumbu verdedigde zijn titel voor het eerst tegen Bellator Summer Series kampioen Attila Vegh op Bellator 91. Na vijf ronde werd de Slowaak als winnaar aangewezen door alledrie juryleden.

Bellator 99 zal ook de eerste ronde van het Bellator season 9 featherweight tournament bevatten. UFC-veteraan Diego Nunes zal het hierin opnemen tegen Patricio “Pitbull” Freire, Shahbulat Shamhalaev vecht tegen Akop Stepanyan, Desmond Green neemt het op tegen Fabricio Guerreiro en Joe Taimanglo ontmoet Andrew Fisher in de kooi.