Matt Serra in UFC Hall of Fame

0
450
Foto: UFC

Matt Serra wordt in juli toegevoegd aan de UFC Hall of Fame. Tijdens UFC Fight Night 128 in Atlantic City werd bekendgemaakt dat de voormalig UFC-weltergewichtkampioen in de ‘Pioneer wing’ komt.

Serra schreef geschiedenis met een van de grootste, zoniet grootste, verrassingen in de UFC. Nadat de New Yorker het vierde seizoen van The Ultimate Fighter won, kreeg hij een titelgevecht tegen op en top favoriet Georges St-Pierre op UFC 69. Dit gevecht won hij via TKO in de eerste ronde.

Lang genoot The Terror niet van die gordel, want een jaar later in de rematch op UFC 83 verloor hij deze weer aan Rush zonder een keer te verdedigen. Daarna verloor Serra nog twee van drie gevechten (tegen Matt Hughes en Chris Lytle) voordat hij in mei 2013 zijn handschoenen voorgoed aan de wilgen hing.

Nu is Serra nog te zien in andere rollen dan vechter. Hij is een helft van UFC Unfiltered, de officiele UFC-podcast die hij maakt met Jim Norton, en maakt deel uit van Dana White: Looking for a Fight.

Ook coacht hij nog actief met partner Ray Longo. Samen hebben ze onder meer Al Iaquinta, Chris Weidman en Aljamain Sterling, die na de aankondiging Brett Johns klopte, onder hun hoede.

Bruce Connal
Tijdens UFC 223 werd bekendgemaakt dat televisieproducent Bruce Connal de Hall of Fame ingaat in de ‘Contributors wing’.

Komende weken worden bekendgemaakt wie de introducees voor de ‘Modern-era wing’ en ‘Fights wing’ dit jaar worden.