Matt Hughes vs. Diego Sanchez op UFC 135

7
639

UFC & MMA legende Matt Hughes neemt het 24 september op tegen Diego “The Dream” Sanchez. Dit gevecht staat gepland voor UFC 135 in, waarschijnlijk, Denver. Dit heeft Matt Hughes bevestigd op zijn eigen website. Waarschijnlijk gaat dit allemaal plaats vinden in het Pepsi Center, waar rond de 20.000 man in kan.

De UFC gaat hiermee dus weer terug naar waar het allemaal begon met UFC 1. De UFC is niet meer in Denver geweest sinds UFC 7.5, oftewel ultimate 1995. Dit was toen nog allemaal in ‘The Mammoth Gardens’ met een capaciteit van rond 2000 mensen. Als UFC 135 doorgaat zoals het nu gepland is, zal dit de tweede  UFC event zijn in een periode van 5 weken gevuld met UFC geweld. Een week voor UFC 135 is UFC Fight Night: Battle on the Bayou in New Orleans. Twee weken na 135 is UFC 136. 136 zal gebeuren op 8 oktober in Houston. Een week daarna is UFC 137 alweer. Met UFC 137 komt de UFC weer naar Engeland, waarschijnlijk in Nottingham of Liverpool.

Matt Hughes(45-8 in MMA, 18-6 in UFC) komt van een verliespartij tegen BJ Penn die hij leed op UFC 123. Lang waren er toen geruchten dat Hughes misschien met pensioen zou gaan. Hughes wordt 38 in oktober en velen hadden het idee dat Hughes na zijn verliespartij tegen Penn met pensioen zou gaan. Dit omdat hij niet meer in de rij stond voor een titleshot. Diego Sanchez(23-4 in MMA, 12-4 in UFC) komt van een controversiële winstpartij af tegen Martin Kampmann. Waar meer mensen het idee hadden dat Kampmann alle rondes had gewonnen besliste de jury het toch in het voordeel van Sanchez. Dit mede door het gezicht van ‘the originel Ultimate Fighter’ die volzat met zwellingen en bloedingen. Hij hield er wel wat aan over: na deze ‘Fight of the Year’ kandidaat hield hij, naast zijn normale salaris, een bonus van 160.000 dollar over, Kampmann overigens ook.

Voorspellingen graag in de comments!

 

7 COMMENTS

  1. Dit word een goed gevecht denk ik, nee wacht dit weet ik. Als Huges denkt dat hij met een beetje Ground and Pound Sanchez aan kan zal hij nog vreemd opkijken.
    En waarneer Sanchez gewonnen heeft hoop ik dat BJ Penn zijn volgende tegen stander word in 170lbs. lijkt mij wel interesant om te zien of het gevecht dan anders verloopt als hun 155lbs. titel gevecht van UFC 107. Ook Carlos Condit zie ik wel zitten als tegenstander.

    1 ding is zeker de 170lbs. gewichtklasse staat garrant voor een heleboel geweldige gevechten. Jammer genoeg is GSP de kampioen en lijkt het er niet op dat dat snel gaat veranderen.

    Ik hoop trouwens niet dat Huges in de eerste ronde knock out geslagen word, want dan denk ik dat die er wellicht mee stopt. nou hoop ik heel erg dat ik het hier aan het verkeerde eind hebt, aangezien ik Huges altijd met veel plezier heb zien vechten.