Matt Brown vs. Tarrec Saffiedine in de maak voor december

0
533

Matt Brown

Matt Brown en Tarec Saffiedine zullen het in december tegen elkaar gaan opnemen. Op welk event de UFC welterweights het tegen elkaar zullen opnemen is nog niet duidelijk, aldus Mike Chiapetta via FOXSports.com. Brown staat momenteel op plek 9 in de UFC Rankings, terwijl zijn Belgische tegenstander op plek 10 staat.

Brown won zijn laatste zes gevechten op een rij. “The Immortal” verloor zijn laatste gevecht in 2011 van Seth Baczynski, waarna hij achtereenvolgens Chris Cope via TKO, Stephen Thompson via unanimous decision, Luis Ramos via TKO, Mike Swick via KO, Jordan Mein via TKO en Mike Pyle via KO. Zelfvertrouwen ontbreekt niet bij Brown die beweert dat hij beter kan worstelen dan kampioen Georges St-Pierre en hem kan verslaan.

Saffiedine wacht nog steeds op zijn debuut in de UFC. Het laatste gevecht van de Waal was in december toen hij Nate Marquardt versloeg voor de Strikeforce Welterweight Championship. “The Sponge” versloeg zijn tegenstander via decisions en vele legkicks die zichtbaar schade deden. Saffiedine vocht een record van 7-1 bij elkaar in de organisatie en verloor zijn enige gevecht van Tyron Woodley in 2011. In juli zou de Belg oorspronkelijk zijn debuut maken tegen Robbie Lawler, maar toen moest hij afzeggen vanwege een onbekende blessure.

In december staan drie events gepland: UFC Fight Night 33 op 7 december, UFC on Fox 9 op 14 december en UFC 168: Weidman vs. Silva 2 op 28 december.