Matt Brown vs. Erick Silva main event op UFC Fight Night 40

0
957

Matt Brown

Het heeft even geduurd, maar publieksfavoriet Matt Brown is hersteld van een rugblessure en zal op 10 mei weer terugkeren in de octagon. “The Immortal One” moest zich in december vlak voor UFC on FOX 9 afmelden voor een mogelijk topgevecht met Carlos Condit op datzelfde event, maar zal zich via Erick Silva weer omhoog proberen te werken. “Indio” zal samen met de Amerikaan in de main event van UFC Fight Night 40 vechten in een belangrijk gevecht voor de UFC weltergewicht divisie, aldus UFC officials die een bericht van FOXsports konden bevestigen.

Matt Brown heeft niet zo een heel indrukwekkend record in de UFC neergezet. In zijn eerste tien gevechten in de UFC verloor de veteraan er vijf (waaronder drie op een rij), maar de Amerikaan beloonde het geduld van de UFC met zes overwinningen op een rij in zijn laatste zes gevechten. De wederopstanding van Brown begon op UFC 143 met een overwinning op Chris Cope via technische knock-out, waarna Stephen Thompson (unanieme beslissing), Luis Ramos (technische knock-out), Mike Swick (knock-out), Jordan Mein (technische knock-out) en Mike Pyle (knock-out) allemaal opzij werden gezet op overtuigende wijze. Vooral zijn laatste overwinning tegen Pyle binnen 29 seconden was knap en bezorgde hem een notering in de UFC Rankings. Momenteel staat Brown zevende in de ranglijst.

Erick Silva vocht tweeënhalf week geleden zijn laatste gevecht tegen UFC-debutant Takenori Sato. De Braziliaan was torenhoog favoriet en maakte deze rol dan ook overtuigend waar door binnen 52 seconden de Japanner te verslaan via knock-out. Vooral de trappen met zijn hiel tegen het hoofd van Sato vielen op, hoewel deze illegaal waren. De Braziliaan staat, net zoals Brown, bekend als een groot talent waarbij actie gegarandeerd lijkt, hoewel dit niet in zijn record te zien is: 4-3. Over zijn eerste verliespartij tegen Carlo Prater kan nog wel altijd worden gediscussieerd of deze terecht was. Brown vs. Silva lijkt een garantie voor actie aangezien Silva gemiddeld de kortste vechttijd in de UFC heeft met vier minuut 24 (met minimaal vijf gevechten). Hiermee is hij de enige vechter wiens gevecht gemiddeld korter dan een hele ronde duurt.

UFC Fight Night 40 lijkt al bijna compleet te zijn, nu deze een main event heeft gekregen. Het gevecht tussen Constantinos Philippou en Lorenz Larkin heeft de card ook wat nodige starpower kunnen geven De volledige card van elf gevechten ziet er, momenteel, als volgt uit:

Matt Brown vs. Erick Silva
Lorenz Larkin vs. Constantinos Philippou

Justin Salas vs. Ben Wall
Ed Herman vs. Rafael Natal

Soa Palelei vs. Ruan Potts
Manny Gamburyan vs. Nik Lentz

Kyoji Horiguchi vs. Darrell Montague
Chris Cariaso vs. Louis Smolka

Yan Cabral vs. Alexander Yakovlev
Johnny Eduardo vs. Eddie Wineland

Daron Cruickshank vs. Erik Koch