Martin Kampmann vs. Rick Story gepland voor UFC 139

3
576

Een gevecht tussen twee mannen in de weltergewichtsklasse die zich willen revancheren is gepland. Rick ‘The Horror’ Story neemt het op tegen de Deense Muay-thai vechter Martin ‘The Hitman’ Kampmann. Beide verloren hun laatste gevecht en hopen met een overwinning dus weer terug in de race te komen. Het gevecht tussen de Xtreme Couture vechter en de worstelaar staat gepland voor UFC 139, 19 november in San Jose. Dana White heeft dit via UFC.com bevestigd:

“A potential fight of the night has been verbally agreed to as Rick ‘The Horror’ Story will face Martin ‘The Hitman’ Kampmann at UFC 139,” said UFC President Dana White.

Martin Kampmann komt van een controversiële verliespartij tegen TUF 1 winnaar Diego Sanchez. In deze partij leek het erop dat Kampmann alle drie de rondes had gewonnen, maar in plaats daarvan ging Diego Sanchez ermee van door met de unanimous decision. Kampmann bleef niet met lege handen achter, door deze kandidaat voor ‘Fight of the Year’ verdiende hij maar liefst 160.000 dollar. Kampmann was het duidelijk niet eens met de uitslag van dit gevecht, en liet dit weten via o.a. twitter en de post fight interview met Joe Rogan. Voordat Kampmann het opnam tegen Sanchez verloor ‘The Hitman’ van Jake Shields. Door dit gevecht te winnen kreeg Jake Shields achteraf een titelgevecht met GSP. Opvallend was dat ook in dit gevecht er mensen waren die vonden dat Kampmann had gewonnen.

Rick Story leek op weg naar een titelgevecht nadat hij de Braziliaan Thiago Alves overtuigend versloeg. Story gebruikte zijn sterke worstel achtergrond en ging vervolgens naar huis met de unanimous decision. Een kleine maand daarna leek Story nog een stap dichter bij een titelgevecht te zetten door in te vallen voor Anthony Johnson, die het opnam tegen Nate Marquardt. Marquardt’s verhaal is bekend, en werd vervangen door Charlie ‘The Spaniard’ Brenneman. Brenneman versloeg Story, en hiermee leken zijn titelaspiraties voorlopig in de ijskast gezet. Met een match tegen Kampmann hoopt hij dus weer zijn ‘contender’ status terug te krijgen.

UFC 139 zal waarschijnlijk als main-event een titelgevecht hebben tussen Junior Dos Santos en zwaargewicht kampioen Cain Velasquez. Daarnaast vechten Urijah Faber en Brian Bowles het uit om te bepalen wie de volgende uitdager wordt voor de bantamgewicht titel, nemen middengewicht worstelaars Tom Lawlor en Chris Weidman het tegen elkaar op en Brazilianen Gleison Tibau en Rafael Dos Anjos in een lichtgewicht gevecht. Daarnaast is Jon Fitch vandaag weer vrijgegeven om te vechten, en zal waarschijnlijk op dit event zijn comeback maken. Tegen wie is nog niet bekend. Dit heeft hij bevestigd via twitter:

I’m back! Dr. Kavitne gave me the ok to fight.

3 COMMENTS