Marlon Moraes valt in voor gevecht tegen Aljamain Sterling in Fresno

0
318
Foto: WSOF

Marlon Moraes mag snel weer aan de bak. De Braziliaan vecht vier weken na zijn eerste UFC-overwinning als invaller van Rani Yahya op UFC Fight Night 123 in Fresno tegen Aljamain Sterling, meldt MMAjunkie.

Moraes vocht zijn laatste partij op 11 november tegen John Dodson. Magic won dat gevecht via verdeeld jurybesluit (2x 30-27, 1x 27-30) en vierde daarmee zijn eerste zege in de UFC. Vier weken later staat hij dus weer in de kooi.

Moraes debuteerde afgelopen juni in de UFC na een dominante periode bij World Series of Fighting, waar hij al zijn elf gevechten won en de eerste bantamgewichtkampioen werd. Dit debuut verloor hij van Raphael Assuncao via jurybesluit op UFC 212.

Derde Braziliaan op rij voor The Funkmaster
Moraes is de huidige nummer zeven van de UFC-bantamgewichtranglijst en hij neemt het op tegen de huidige nummer acht. Sterling won zijn laatste twee partijen achter elkaar, ook tegen Brazilianen. Augusto Mendes en Renan Barao (op 140 pond) moesten allebei hun meerdere erkennen via jurybesluit.

Sterling, die bij Serra-Longo traint in Long Island, maakte het gevecht tegen Moraes, die traint bij Mark Henry in New Jersey, bekend via social media.

UFC Fight Night 123 sluit af met een belangrijk gevecht op vedergewicht tussen Cub Swanson en Brian Ortega.