Marloes Coenen vecht op Bellator 163 tegen ongeslagen Braziliaanse

0
1176
Foto: Esther Lin/Strikeforce

Marloes Coenen vecht door. De 35-jarige Nederlandse neemt het in haar volgende gevecht op tegen de Braziliaanse Talita Nogueira (geen familie van de bekende tweelingbroers). Dit wist MMAFighting als eerste te melden.

Coenen verloor haar laatste gevecht tijdens Bellator 155 op verrassende wijze van Alexis Dufresne. De Amerikaanse was een vervanger voor Julia Budd, maar wist Rumina in de eerste ronde te verslaan via triangle-armbar. Een bittere pil voor Coenen, die tegen Budd zou vechten voor de allereerste Bellator-vedergewichttitel voor vrouwen. Momenteel heeft Bellator nog geen kampioene op die gewichtsklasse.

Nogueira hoorde in februari 2015 haar debuut in de organisatie te maken tegen Julia Budd, maar een knieblessure gooide roet in het eten. De dertigjarige Braziliaanse wist al haar zes gevechten te winnen via knock-out of submission. Treta zal ongetwijfeld wat roestig zijn, aangezien haar laatste gevecht op 7 december 2013 was. Coenen kan opnieuw gaan oefenen op het verdedigen van submissions, aangezien Nogueira een meervoudig wereldkampioene BJJ is.

McGeary vs. Davis main event
Bellator 163 wordt afgesloten met een titelgevecht voor de Bellator-lichtzwaargewichttitel. Kampioen Liam McGeary zal zijn gordel verdedigen tegen Phil Davis, die al zijn drie gevechten in de organisatie wist te winnen. Deze partij hoorde eerder dit jaar plaats te vinden, maar vanwege een knieblessure kon McGeary niet vechten.

Bellator 163 vindt op 4 november in de Mohegan Sun in Uncasville (Connecticut). Een gevecht tussen Saad Awad en Brennan Ward staat ook gepland, heeft Bellator aangekondigd.