Marloes Coenen vs. Miesha Tate

8
1854

De volgende tegenstander van onze eigen Nederlandse vechtkoningin, Marloes Coenen, is bekend. Op 30 juli zal ze de welterweight titel verdedigen tegen Miesha Tate. De dames staan waarschijnlijk in de co-main event voordat Fedor Emelianenko en Dan Henderson gaan uitmaken wie de beste is van de twee.

Oorspronkelijk stond deze match gepland voor maart, alleen toen haakte Tate af met een knieblessure en verdedigde Coenen haar titel tegen Liz Carmouche. Deze won ‘Rumina’ via een triangle choke in de vierde ronde nadat ze de vorige drie ronden duidelijk had verloren. Nadat Coenen de titel won in oktober,van Sarah Kaufman, zal dit haar tweede titel tegenstander zijn om haar titel. Miesha Tate komt voor het eerst weer in de kooi nadat ze de Strikeforce women’s Welterweight tournament won in augustus van 2010. Hiermee dwong ze een titel gevecht af maar moest die in maart dus nog even uitstellen.

Naast deze match en Fedor-Henderson komen ook Muhammed Lawal en Roger Gracie tegen elkaar in actie, en Evangelista “Cyborg” Santos, neemt het op tegen de Belgische Tarec Saffiedine. Strikeforce: Henderson vs. Fedor neemt plaats in de Sears Centre in Illinois, goed is voor rond de 11.000 mensen.

8 COMMENTS

  1. Coenen natuurlijk veel zin in. Hoop echt dat ze haar belt kan behouden. Nu er zoveel gespeculeerd wordt over het ja/nee bestaansrecht van wmma, kunnen ze met een echte pro als coenen geen betere ambasadeur hebben.

    Go Coenen!