Golden Glory clasht met Zuffa

19
764

Een zware dag voor Golden Glory. Een kleine week nadat Alistair Overeem uit Zuffa werd gegooid, gebeurt nu hetzelfde voor Marloes Coenen, Valentijn Overeem en Jon Olav Einemo. Dit heeft coach Martijn de Jong laten weten via twitter:

I am very dissapointed to let you know that @MarloesCoenen @JohnEinemo and Valentijn Overeem have been cut from @Strikeforce@ufc…..
De opvallendste naam die er tussen staat is uiteraard Marloes Coenen, die wereldwijd als één van de betere vrouwelijke vechters wordt beschouwd. ‘Rumina’ verloor zaterdag de Strikeforce women’s welterweight titel aan de Amerikaanse Miesha Tate door voor de eerste keer in haar carriere te moeten opgeven via een arm-triangle choke. 
 
Valentijn Overeem verloor zijn laatste partij tegen Chad Griggs in juni. Het gevecht duurde maar één ronde voordat ‘The Python’ het opgaf door de strikes van Griggs. Doordat broer Alistair werd ontslagen door dezelfde organisatie, was dit niet onverspelbaar. Jon Olav Einemo’s carriere in de UFC was maar één spectaculair gevecht lang. Op UFC 131 nam de grote Noor het op tegen Dave ‘Pee Wee’ Herman. In een ‘Fight of the night’ ging Einemo uiteindelijk TKO door Herman in de tweede ronde. Nu krijgt de ju-jitsu specialist dus geen kans om zich te revancheren in de UFC.
  
Waarschijnlijk gaat de carriere van de Golden Glory vechters door in Europa, waar is nog niet bekend.

Als er meer bekend wordt over deze situatie, lees je dat zo snel mogelijk op MMAplanet.

19 COMMENTS

  1. Ik had al zo’n voorgevoel toen zuffa strikeforce kocht. Zuffa en de nederlanders liggen elkaar volgens mij niet. Dana had volgens mij al een hekel aan golden glory. Alles wat zuffa koopt wordt verpest. Nu heeft strikeforce ook dat arrogante ufc beleid. Walgelijk.

    • idd.. en dan noemen ze zichzelf de grootste MMA organisatie..(de meest arrogante) misschien wel de grootste met de meeste kwantiteit i.p.v. kwaliteit.. want zeg nou zelf, de besten komen toch hier uit Nederland.. zoals Alistair en Marloes… dumpass ZUFFA

  2. Ik denk toch dat GG iets heel doms heeft gedaan, wat (in)direct te maken heeft met de golden glorie word series. Waarschijnlijk een woordwisseling geweest tussen Martijn de Jong en Zuffa.

  3. als dat het geval is, was het een slechte keuze om ruzie te maken met zuffa, alleen in vrij onbekende oost europese organisatie vechten is nou niet echt de droom van een mma-vechter, en al helemaal niet als het gaat om een top ten heavyweight.
    Ik hoop echt dat overeem nog wel gaat meevechten in DREAM en K1, anders gaan we geen gevecht meer zien van hem.