Mark Hunt op UFC 221 niet tegen Werdum, maar tegen Blaydes

0
306
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Mark Hunt stapt in Perth weer in de kooi. The Super Samoan vecht op 10 februari voor zijn thuispubliek tegen Curtis Blaydes. Dit maakt de UFC bekend na berichten van The Daily Telegraph.

Hunt heeft een rumoerige tijd achter de rug. De 43-jarige vechter zou in de hoofdpartij UFC Fight Night 121 vechten in Sydney, maar werd toen door de UFC van het evenement gehaald naar aanleiding van een persoonlijk artikel op Players Voice. Daarin vertelde de oud-K1-kampioen over zijn ervaringen met geheugenverlies en stotteren.

Hunt werd vervangen door Fabricio Werdum en dat schoot hem in het verkeerde keelgat. UFC-president Dana White legde in een open brief uit dat Hunt weer de kooi in zou mogen bij goedkeuring van de doktoren van het Lou Ruvo Brain Center.

Die goedkeuring kreeg Hunt vorige week, waardoor hij de handschoenen weer aan mag trekken.

Hunt, huidige nummer vijf op de UFC-zwaargewichtranglijst, hoopte op een rematch met Fabricio Werdum, die hem versloeg op UFC 180. Bij de aankondiging van Blades gaf Hunt dan ook een snauw aan de Braziliaan, maar haalde hij ook uit naar Alistair Overeem.

“Laten we feesten. Mofos Werbum is te bang, Alister probeert zijn ziel te vinden ergens op Mars, iedereen is druk, het lijkt erop dat het jij tegen ik is bebe”, schrijft Hunt op Instagram.

Blades staat negende op UFC-zwaargewichtranglijst na een controversiele winst op Aleksei Oleinik op UFC 217. De Amerikaan won via TKO in de eerste ronde nadat hij de Rus schampte met een trap toen hij nog zijn handen op het canvas had. Hierna stopte de scheidsrechter het gevecht en wees hij Blades als winnaar aan na gebruik van instant replay.

Razor won zijn laatste vier gevechten op rij, hoewel de overwinning tegen Adam Milstead op UFC Fight Night 104 is omgezet naar een No Contest wegens een positieve dopingcontrole door marihuanagebruik.