Mark Coleman verkoop PRIDE-trofee en cheque op Ebay

0
1056

Mark Coleman 5

Ooit al eens in bezit willen zijn van een orginele PRIDE-trofee en zo’n absurd grote cheque ter waarde van 20 miljoen Yen daarbij zonder daarvoor ooit in MMA-ring te stappen? Dat kan nu! “The Godfather of ground-and-pound” Mark Coleman verkoopt namelijk zijn trofee en cheque die hij won met de PRIDE FC 2000 Openweight Grand Prix op Ebay. Minimale prijs? 24.500 dollar.

Josh Koscheck heeft zijn eigen vliegtuig, terwijl Joe Lauzon alleen al aan bonussen in de UFC meer dan een half miljoen dollar heeft overgehouden. Coleman’s topjaren waren toen de sport nog niet zo populair was. Toen waren de salarissen ook nog niet zo hoog waren als nu, dus een pensioen opbouwen zat er niet in voor de Amerikaan. In 2000 won de Amerikaan de Open Weight Grand Prix door op één avond Akira Shoji, Kazuyuki Fujita en Igor Vovchanchyn achter elkaar te verslaan. Als prijs kreeg hij daarbij een erg grote trofee met een nog grotere cheque ter waarde van 20 miljoen Yen erbij. Nu lijkt Coleman dus gedwongen andere manieren te zoeken om de eindjes aan elkaar knopen.

Deze actie doet erg denken aan die van Vinny Magalhaes die zijn M-1 titel op Ebay zette uit ontevredenheid met de organisatie.

Coleman, 49, maakte vorig jaar bekend na drie jaar inactiviteit officieel met pensioen te zijn met een record van 16-10. In zijn MMA-loopbaan werd hij (naast PRIDE Grand Prix-winnaar) UFC zwaargewicht kampioen en won hij het UFC 10 en UFC 11 Tournament. Tijdens het negentiende seizoen van ‘The Ultimate Fighter’ zal “The Hammer” te zien zijn als een van de assistent-coaches van BJ Penn.