Marc Goddard en commissie maken statement na incident met Conor McGregor op Bellator 187

0
1276
Marc Goddard (R) naast Kyoji Horiguchi op UFC Fight Night 87 in Rotterdam Foto: Cho Tang www.mmaplanet.nl

Conor McGregor wist vrijdag alle aandacht van de MMA-wereld op zich te krijgen door tijdens Bellator 187 in Dublin de kooi in te springen na de winst van zijn trainingspartner Charlie Ward. Dit ging gepaard met het nodige duw- en trekwerk en ook wat losse handjes.

Scheidsrechter Marc Goddard, die het doelwit van The Notorious was, en de Mohegan Tribe Department of Athletic Regulations hebben na een statement uitgebracht na het incident. Goddard, die in de MMA-wereld gezien wordt als een van de beste scheidsrechters, had het volgende te zeggen op Twitter:

“Ik werk met integriteit, overtuiging en waarden.

MMA heeft een diepe plek in mijn leven en beschouw mezelf als een van de gelukkigen om het al zo lang te doen.

Familie eerst. Alles komt op de tweede plek.

Respect.”

Commissie in contact met UFC en andere commissies
De dienstdoende commissie, Mohegan Tribe Department of Athletic Regulations, heeft ook een statement uitgebracht na het voorval. Het laat weten dat McGregor ‘de gezondheid en veiligheid van vechters in gevaar heeft gebracht’ met ‘de aanval op meneer Goddard.’

Ook is het in contact geweest met de UFC en andere commissies over het ‘ongepaste gedrag’ van McGregor:

“Hoewel de Mohegan Tribe Department of Athletic Regulation (MTDAR) Bellator 187 in Dublin reguleerde op 10 november 2017, zijn de volgende dingen plaatsgevonden tijdens het Ward vs. Redmond-gevecht.

Meneer Conor McGregor, die destijds een toeschouwer was, verstoorde het evenement door de kooi te bestormen voor de conclusie van het gevecht. Mr. McGregors gedrag bracht de gezondheid en veiligheid van de deelnemers in gevaar door de noodzakelijke medische aandacht van de vechters die gewond raakte tijdens de ronde te vertragen.

Als toevoeging, viel Mr. McMregor scheisrechter Marc Goddard en een Bellator-staflid aan

De MTDAR is in contact geweest met het hoogste management van de UFC over Mr. McGregors ongepaste en onacceptabele gedrag.

De MTDAR heeft ook contact gezocht met leden van de Association of Boxing Commissioners (Noord-Amerikaanse organisatie die MMA-gevechten mogelijk maakt en reguleert, red.) die licenties geeft aan Mr. McGregor in hun juridisctie om hen op de hoogte te stellen van Mr. McGregor’s gedrag.”

Er is nog geen duidelijkheid over gevolgen of een eventuele strafmaat voor McGregor.