Manny Pacquiao koopt aandeel ONE FC

0
795

Manny Pacquiao

ONE FC heeft een nieuwe aandeelhouder en dat is niet zomaar iemand. Bokslegende Manny Pacquiao heeft een onbekend aantal aandelen gekocht in de organisatie, tot grote vreugde van bestuursvoorzitter Victor Cui. Dit laat Cui weten aan Yahoo Sports.

Hij zal dan niet in de kooi gaan vechten, maar de connectie tussen “Pac-Man” en MMA is gelegd. De Filipijn heeft een groot aantal gyms die allemaal MMA aanbieden en Cui beschrijft zijn nieuwe zakenpartner als een ‘relatief nieuwe MMA-fan’. Mede door ONE FC is de populariteit van MMA in het vechtland groeiende en ook de nieuwe aanwinst in Brandon Vera, zoon van Filipijnse vader, draagt daaraan mee. Tegenover het nieuwsmedium uit Cui zijn vreugde over de samenwerking met Pacquiao:

“I’m pretty pumped. There are a ton of reasons why I’m pretty excited about this. Obviously, Manny Pacquiao is a global sports icon and having him as a part of our organization as a shareholder and promoting One FC and promoting the sport is huge for the sport in the region. It promotes awareness and growth.”

Naast Pacquiao heeft eerder een andere actieve bokslegende zijn interesse in MMA getoond. Floyd Mayweather weet sinds de ESPY’s ook wie Ronda Rousey is en zei daarbij dat als er een vechter is die hem interesseert, zoals MMA-vechters, zijn management groep deze ongetwijfeld zal tekenen.