Manhoef verliest, Aoki wint titel op ONE FC 8

0
1134
Melvin Manhoef

Melvin Manhoef

Melvin Manhoef heeft vrijdag op ONE FC 8: Kings and Champions verloren van de Amerikaan Brock Larson. Manhoef verloor via unanimous decision van de UFC-veteraan. Shinya Aoki won in de main event de ONE FC lightweight titel van Kotetsu Boku.

Larson won met behulp van zijn worstelen de partij, het zwakke punt van Manhoef. Door middel van takedowns, submission pogingen en ground and pound kon hij de beslissing uit het vuur slepen. Uiteraard was Larson op de hoogte van de stand-up skills van Manhoef en rende hij een keer, letterlijk, weg van zijn tegenstander. Manhoef won zijn drie gevechten ervoor en, door een ontmoeting met Dana White en training met Lyoto Machida, werden geruchten dat de UFC binnenkort aan zou kloppen sterker. Deze verliespartij brengt dus mogelijk een einde aan deze ambities.

Shinya Aoki won in de main event die volgde de ONE FC lightweight title Kotetsu Boku. Aoki won via rear-naked choke in de tweede ronde en onttroonde hiermee zijn Zuid-Koreaanse tegenstander als kampioen. Vanaf de eerste ronde was Aoki de betere met een takedown, knieën naar het hoofd vanaf north-south positie, een neck cranck waarna hij de ronde afsloot met een serie trappen. De tweede ronde begon de Japanner opnieuw met een takedown en kon hij vervolgens naar de rug van Boku. Vandaar kon hij de verwurging erin zetten en zo de titel binnenhalen.

http://youtu.be/p-W497ftwHk

Voormalig UFC lightweight champion Jens Pulver verloor van Masakatsu Ueda via D’arce choke. De Amerikaan verloor in de halve finale van de One FC Bantamweight Grand Prix, na in oktober gewonnen te hebben van Zhao Ya Fei. Ueda zal het in de finale opnemen tegen Kevin Belingon. Belingon won in zijn halve finale van Thanh Vu in de tweede ronde.

http://youtu.be/Eh5KfBjrdwQ

http://youtu.be/Yv_-GZrmLH0