Maia vs. Shields main event op UFC Fight Night 29

2
647

Jake Shields

Demian Maia vs. Jake Shields zal officieel als main event dienen van UFC Fight Night 29, 9 oktober in Barueri, Sao Paulo. Dit meldt MMAfighting.com op hun website. Eerder werd al bekend dat dit gevecht zal plaatsvinden, maar nooit is het officieel bevestigd.

Shields heeft de moeilijke taak om Maia op welterweight af te stoppen. De Braziliaan staat op nummer 4 in de UFC Rankings en was zeer dominant in zijn eerste drie partijen op 170 pond. Shields zag er daarentegen niet altijd zo goed uit als en is momenteel 3-2 als welterweight in de UFC. Ook spreken de statistieken niet in het voordeel van de Amerikaanse Shields. Sinds de UFC in 2011 terugkeerde naar de UFC, zijn Brazilianen 46-13 in eigen land tegen buitenlandse vechters.

Naast dit gevechten tussen welterweights staan er nog meer gevechten in de maak, maar zijn deze allen nog niet officieel gemaakt. Thiago Silva zal het tegen Matt Hamill opnemen, aldus MMAfighting.com. De light heavyweights zijn al verbaal in overeenkomst volgens de website. Ook Erick Silva zal in actie komen voor zijn thuispubliek tegen de Zuid-Koreaan Dong Hyun Kim, aldus MMAjunkie.com. Dezelfde website maakte eerder ook melding van een gevecht tussen Rony “Jason” Mariano Bezerra en Jeremy Stephens.

2 COMMENTS