‘Maia vs. Koscheck op UFC 163 in Brazilië’

0
452

Demian Maia 5

Twee welterweight contenders zullen in actie komen op UFC 163. In Rio de Janeiro vervolgt Demian Maia zijn koers naar een titelgevecht op welterweight tegen voormalig number 1 contender Josh Koscheck, aldus het Braziliaanse NewsMMA. UFC 163, oftewel UFC Rio 4, zal op 3 augustus in de HSCB Arena in Rio de Janeiro gehouden worden.

Sinds zijn overstap naar welterweight is Demian Maia hard op weg naar een titelgevecht. De Braziliaan, nu nummer 5 in de UFC Rankings, vocht al een keer voor een UFC titel op UFC 112. Toen vocht hij tegen Anderson Silva voor de UFC middleweight title. Na een verliespartij tegen Chris Weidman op UFC on FOX 2 ging hij een gewichtsklasse lichter vechten op 170 pond. Daar heeft hij tot nu toe alle drie zijn gevechten gewonnen met als hoogtepunt een dominante winstpartij tegen een andere voormalig number 1 contender, Jon Fitch.

Josh Koscheck heeft zijn laatste twee partijen verloren en hoopt in de achtertuin van zijn tegenstander zijn UFC-loopbaan weer op de rails te krijgen. Een overwinning op Maia zou Koscheck weer in de top 10 zetten nadat hij zijn laatste gevecht verloor van Robbie Lawler. Op UFC 157 won Lawler via een discutabele TKO overwinning in de eerste ronde. Het gevecht ervoor verloor Koscheck van Johny Hendricks. In de co-main event van UFC on FOX 3 verloor Koscheck via een discutabele split decision van de huidige top contender.

Jose Aldo zal in de main event zijn titel verdedigen tegen Anthony Pettis. Pettis zal voor het eerst op featherweight vechten tegen de huidige kampioen. Andere gevechten zijn nog niet gemaakt voor het event.