Mackenzie Dern hakt knoop door, blijft op 115 pond

0
563
Foto: Rich Burmaster/LFA

Mackenzie Dern blijft vechten op strogewicht. Nadat ze voor UFC 224 inwoog op 123 pond, zeven pond boven het maximale streefgewicht, begon er speculatie over een opstap naar vlieggewicht, maar daar komt niets van in.

Dern (25) woog voor drie van haar zeven profgevechten te zwaar in, maar nog nooit zo ver boven het limiet. Een keer vocht ze op vlieggewicht in haar vierde gevecht: toen won ze van Mandy Polk op LFA 24.

Daarna keerde ze terug naar strogewicht en woog ze twee keer achter elkaar in onder het limiet van strogewicht, tot haar gevecht met Amanda Cooper afgelopen mei in Rio de Janeiro. Deze won ze via submissie door rear-naked choke in een halve ronde.

“Nadat ik het gewicht niet haalde (voor UFC 224, red.) belde de UFC me op”, vertelt Dern aan Combate. “Ze zeiden dat ze eraan dachten om mij omhoog te zetten, riepen me op naar het Performance Instatute in Las Vegas te komen om mijn lichaamstype te bestuderen om te kijken of het beter was om door te gaan op strogewicht of vlieggewicht.”

“Dat ik dit netwerk heb is fantastisch. Ik zag ze tijd in mij investeren om me te helpen, ik kon geen nee zeggen. Ik krijg hier hulp met alles. Iedereen is het erover eens dat mijn lichaam past bij strogewicht, de categorie waar ik in zit, dus mijn plan is om daar door te gaan.”

“Maar we willen diëten en trainen zodat ik niet zoveel meer hoef af te vallen, dan hoeft er niet zoveel af. Na het gevecht kom ik niet te veel aan. Ongeacht wat er met de weging gebeurt, of die naar de middag teruggaat of niet, het verandert mijn situatie niet zo heel erg.”