Machida vs. Kennedy main event op UFC Fight for the Troops 3

1
585

Lyoto Machida 2

Lyoto Machida zal tegen Tim Kennedy zijn debuut maken op middleweight. De Braziliaan en Amerikaan staat in de main event van UFC Fight for the Troops 3 op 6 november in Fort Campbell, Kentucky. Dit heeft Dana White bekend gemaakt op “Fox Sports Live”, een programma op de nieuwe zender Fox Sports (vanaf 3:08).

Ook Machida zal dus net zoals Belfort niet zijn kans krijgen tegen Chael Sonnen. Ook “The Dragon” daagde Sonnen uit voor een gevecht, desnoods was het op een parkeerplaats, maar alles lijkt erop de wijze dat Sonnen het zal gaan opnemen tegen Wanderlei Silva. Machida verloor op UFC 163 zijn laatste gevecht tegen Phil Davis op light heavyweight. De Braziliaan leek al een tijdje de number 1 contender, maar van een tweede titelgevecht met Jon Jones kwam er nooit. Machida wilde desondanks wel actief blijven en nam gevechten tegen Dan Henderson en Phil Davis aan. Tegen Henderson, destijds de andere number 1 contender, won hij via een flinterdunne split decision, maar tegen “Mr. Wonderful” verloor hij op controversiële wijze via unanimous decision. Middleweight was altijd een optie voor “The Dragon”, maar omdat zijn vriend Anderson Silva daar altijd kampioen was wilde de Braziliaan niet naar die gewichtsklasse gaan.

Na 2,5 jaar en twee titelgevechten in Strikeforce maakte Tim Kennedy op UFC 162 succesvol zijn debuut tegen Roger Gracie. In een saai gevecht won hij van Gracie via unanimous decision. Kennedy ging hierbij zelf een aantal keren naar de grond met de Braziliaanse BJJ-grootheid, maar in echt gevaar kwam de Amerikaan. Even werd er gesproken over een gevecht tussen Kennedy en Vitor Belfort in Brazilië, maar wees dit snel af omdat hij een groter gevecht op een hogere gewichtsklasse wensde. Kennedy is een voormalig sergeant in het Amerikaanse leger en diende in Afghanistan en Irak, dus in de main event van een Fight for the Troops-event staan zal een speciaal moment zijn voor Kennedy.

De card voor UFC Fight for the Troops 3 is al bijna vol. Naast Machida vs. Kennedy zijn al zeven gevechten genoemd op de card. Een van die gevechten zal gaan tussen TUF-winnaar Michael Chiesa van seizoen 15 en Colton Smith van seizoen 16. Smith is nog steeds een actief soldaat van het Amerikaanse leger. De card ziet er op dit moment als volgt uit:

Tim Kennedy vs. Lyoto Machida
Rustam Khabilov vs. Jorge Masvidal

Seth Baczynski vs. Neil Magny
Ronny Markes vs. Yoel Romero

Chris Camozzi vs. Lorenz Larkin
Francisco Rivera vs. George Roop

Dennis Bermudez vs. Nik Lentz
Michael Chiesa vs. Colton Smith

1 COMMENT