Machida vs. Henderson naar UFC 157 in Anaheim

0
538

Lyoto Machida en Dan Henderson zullen op UFC 157 bepalen wie zich de number 1 contender mag noemen voor de UFC light heavyweight title. Hoewel het eerst leek op UFC 156 is de match toch op 23 februari in de Honda Center gepland. Hierbij moet ook gemeld worden dat dit gevecht niet de main event zal zijn van dit event, meldt MMAfighting.com.

Door het hele UFC 151 en The Ultimate Fightern 17 verhaal zullen Henderson en Machida bepalen wie het tegen Chael Sonnen of Jon Jones mag opnemen voor de titel. Sonnen en Jones zullen het op 27 april in Newark, New Jersey tegen elkaar opnemen. Nadat UFC 151 afgelast werd door een blessure aan Dan Henderson was Lyoto Machida de eerste vechter aan wie een rematch met Jones werd aangeboden. Machida vond het te kort dag waardoor het gevecht aan zijn neus voorbij ging.

Henderson verdiende zijn titelgevecht door Shogun Rua op UFC 139 te verslaan, terwijl “The Dragon” won van Ryan Bader op UFC on FOX 4. Dit deed hij indrukwekkender dan Shogun Rua, die Brandon Vera versloeg, waardoor een titelgevecht naar hem ging. Op UFC 157 lijkt dan eindelijk de definitieve number 1 contender bekend te worden.