Rory MacDonald vs. Demian Maia op UFC 170

0
599

Demian Maia 2

Op UFC 170 zal er een belangrijk gevecht voor de UFC welterweight divisie plaatsvinden. Rory “Ares” MacDonald zal het gaan opnemen tegen Demian Maia, aldus UFC Canada via Twitter. Eerder werd al bekend dat Daniel Cormier vs. Rashad Evans de main event zal zijn op 22 februari in Las Vegas.

Beide vechters staan in de top 10 van de UFC Welterweight Rankings, terwijl ze van een verliespartij afkomen. Rory MacDonald verloor zijn laatste gevecht via split decision van Robbie Lawler op UFC 167. Dit was de eerste verliespartij voor “Ares” na vijf overwinningen op een rij. Twee verliespartijen op een rij lijken dan ook voorlopig een einde aan de titelaspiraties te maken van de jonge Canadees.

Maia heeft ook zijn eigen titelaspiraties. Nadat hij een titelgevecht op middleweight verloor tegen Anderson Silva op UFC 112, besloot Maia om in 2012 naar welterweight te gaan. Overwinningen op Dong Hyun Kim, Rick Story en Jon Fitch beloofden veel goeds voor de Braziliaan, maar tegen Jake Shields in de main event van UFC Fight Night 29 moest hij zijn meerdere erkennen in de Amerikaan. Na vijf ronden lang grappling van hoog niveau was het Shields die de split decision meekreeg.

Voor UFC 170 in Las Vegas is er, naast dit gevecht en de main event, tot nu toe een ander gevecht officieel. Lightweights Rafael dos Anjos en Rustam Khabilov zullen ook op de card verschijnen.