M1-Global wil Fedor Emelianenko vs. Cain Velasquez in 2012

9
538

Na de overwinning tegen Jeff Monson vorige week fantaseerde M-1 Global director of operations Evgeni Kogan op twitter wie de volgende tegenstander zou worden van Fedor. Kogan stuurde de volgende tweet naar Dana White.

Fedor vs. Velasquez in 2012, let’s make this happen. Fedor is back, and a fight [with] Cain will prove it.”

Dana White reageerde afgelopen week al op dezelfde vragen van twitteraars, met HELL-NO als passend antwoord. De reden hiervoor ligt in het verleden, waar Dana White al eens met M-1 Global heeft gesproken over een eventueel UFC debut van Fedor. Deze stelde destijds zoveel eisen, dat White dit niet door liet gaan. Hierop komt Kogan ook op terug.

“Not necessarily co-promotion. We just want to see this fight happen, that’s all. No craziness, no weird terms,”

Ik zie het niet snel gebeuren, vooral als je weet hoe Dana White er tegenover staat. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. We houden jullie op de hoogte!

9 COMMENTS

 1. waah wat een gast die manager.
  Begrijp me niet verkeerd, Feder = uber coole dude, maar eerst twee jaar verliezen en dan vechten met een title contender?!. Ik zie de UFC Wanderlei Silva ook nog niet tegen de verliezer van Silva/Sonnen vechten voor title contention en die gast heeft nog wat meer credits bij de UFC.

 2. Ik denk dat Dana White nog wel ‘s een rare sprong zou kunnen maken.

  Nu UFC op FOX zit, zijn kijkcijfers erg belangrijk. De namen die (helaas) het meest zorgen voor kijkcijfers zijn niet altijd de beste fighters. Voorbeeld: Kimbo Slice… zorgde voor absurd hoge kijkcijfers op CBS, terwijl elke MMA fan weet dat hij niet veel voorstelt. Fedor is ook een naam die ontzettend veel mensen kennen.

  Als het puur om kijkcijfers gaat, zou het goed kunnen dat Dana White zijn mening heroverweegt.
  Als hij Cain zover kan krijgen dat hij dik $ ervoor krijgt en in de deal met Fedor vermeldt dat als hij verliest het gelijk weer exit is, dan zie ik deze fight echt wel gebeuren.

  Dana heeft dan niks te verliezen, wint Fedor dan krijgt hij de volgende Fox show nog hogere kijkcijfers. Verliest Fedor dan lacht Dana zich helemaal kapot en kan zijn ego helemaal niet kapot.

  • Je hebt zeker goede punten, maar ik denk dat Dana wel één ding te verliezen heeft. Ik weet niet zo goed hoe ik het moet noemen in een woord maar ik bedoel een beetje dat hij zijn bedrijf serieus neemt en wil dat het ook een serieuze competitie blijft. Hij wil geen WWE taferelen, laat beroemde vechters niet te lang doorgaan waardoor ze tot pulp geslagen worden.
   Kimbo vocht overigens tegen matt mitrione, die toen der tijd nog niet echt een naam was en zeker niet voor title contention. Maargoed je hebt wel een punt dat je Fedor toch ook nog wel een heel erg grote naam is en ook wel iets meer talent/record dan Kimbo heeft.

   Hoe vet zo het trouwens zijn als Dana terug tweet, ok ik ga akkoord als Fedor tot 205 lbs afvalt en op light heavyweight gaat zitten… droom…droom…wordt weer wakker

 3. fedor verdient nog echt geen gevecht tegen cain
  hij heeft mega veel gewonnen in het verleden maar zijn laatste partijen viel hij tegen
  ik vind hem er trouwens niet echt fit uit zien, echt een buikje had hij.
  het zou wel vet zijn als hij 205 ging vechten!!

  • iets zegt me dat je de sport nog niet heel erg lang kijkt. Fedor staat er om bekend dat hij niet helemaal afgetraind ten tonele verschijnt. Dat is ook waarom ik ook zeg dat ik droom dat hij 205 gaat vechten. Het wordt al zo lang gezegd, en hij doet het niet. Is ook de charme, die gast geeft er niet om, hij gaat er staan en gaat knokken.