Luke Rockhold: ‘Klaar met middengewicht, tijd om omhoog te gaan’

0
796
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Het lijkt erop dat Luke Rockhold zijn laatste gevecht op middengewicht gevochten heeft. De voormalig UFC-middengewichtkampioen vertelt aan Submission Radio dat hij ‘het tijd vindt om omhoog te gaan’ naar lichtzwaargewicht.

“Sterker worden is het recept, lichtzwaargewicht is de route”, aldus Rockhold. “Ik kom voor deze gasten. Ik ben niet heel erg onder de indruk van wat er nu gaande is in die divisie en ik ben moe van afbreuk te doen aan mijn lichaam.”

“Ik ben een betere vechter waar ik natuurlijk vecht en groter en het is de hoogste tijd om omhoog te gaan, ik ben klaar met middengewicht. Tijd om omhoog te gaan.”

Rockhold vocht negen keer als middengewicht in de UFC. Na een mislukt debuut tegen Vitor Belfort, won hij vijf keer op rij en veroverde hij de UFC-middengewichttitel door Chris Weidman te kloppen op UFC 194.

Een gevecht later verloor de Amerikaan deze titel aan Michael Bisping. Op UFC 221 mocht Rockhold nog vechten voor een interim-titel, maar deze partij verloor hij van Yoel Romero.

Anthony Smith
Rockhold is momenteel herstellende van een beenblessure en wil in maart terug de kooi instappen. De voormalig UFC-kampioen heeft weinig goeds te zeggen over Anthony Smith, die eerder de overstap van middengewicht naar lichtzwaargewicht maakte.

“Anthony Smith, tja. Ik bedoel, Santos ging er ook recent heen. Deze gasten, ik ben niet zo onder de indruk. Ze zijn een klein beetje slordig op zoveel manieren en ik zie openingen.”

“Er zitten een paar goede gasten in de divisie, maar niet zoveel. Ik ben klaar om omhoog te gaan. Smith zag eruit als stront. Hij zag er niet zo goed uit in zijn laatste partij. Ik zal niet zeggen… hij zag eruit als een landloper, eerlijk gezegd.”