Luis Tavares hertekent bij GLORY

0
1096
Foto: GLORY Sports International

Luis Tavares keert terug bij GLORY. De organisatie maakt bekend dat The Infamous na ruim vijf jaar terugkeert om te vechten op lichtzwaargewicht.

Tavares vocht een keer in GLORY: op GLORY 9 verloor hij van Artem Vakhitov. In 66 seconden werd hij geraakt met een leverstoot en stond hij niet meer op. Vijf jaar later aast de Rotterdammer op revanche tegen de Rus, die in 2016 kampioen werd GLORY.

Na het gevecht met Vakhitov vocht Tavares onder meer bij WFL, ACB en voornamelijk Enfusion. Bij laatstgenoemde organisatie was hij titelhouder op lichtzwaargewicht én zwaargewicht. Op 27 oktober stond Tavares gepland om zijn titel op zwaargewicht te verdedigen tegen Martin Pacas.

Enfusion liet vrijdagavond weten dat Tavares terug wilde keren op lichtzwaargewicht, maar omdat ‘de concurrentie niet sterk genoeg is voor Tavares op dit moment‘ lieten ze hem gaan. Een dag later werd bekend dat Tavares bij GLORY getekend heeft.

Tavares zou 15 september vechten tegen de terugkerende Daniel Ghita in Antwerpen op Enfusion #70, maar wegens een zakelijk conflict tussen de organisatie en de Roemeen werd dat gevecht afgelast.