Loting WFL – The Final 8: Murat Aygün slaat het hardst

0
960
Foto: WFL

De loting voor WFL – The Final 8 vond donderdag in Amsterdam plaats. De acht zwaargewichten maken op 13 mei in Topsportcentrum Almere uit wie met een gordel en een ton aan prijzengeld naar huis gaat.

Met behulp van een boksbal die je ook wel op een gemiddelde kermis ziet werd de loting uitgevoerd. De vechters die de hoogste scores sloegen mochten hun tegenstanders kiezen, terwijl de drie met de laagste scores hun posities in het toernooi mochten kiezen. Levi Rigters was er niet bij omdat hij in Thailand traint, dus had geen keuzevrijheid.

Murat Aygün sloeg het hardst: hij scoorde 971 en koos voor de meeste rust tussen wedstrijden op 13 mei. The Butcher vecht in de eerste kwartfinale tegen Fabio Kwasi, die op de zevende plek (en daarmee laatste plaats in afwezigheid van Rigters) eindigde.

De winnaar neemt het op tegen Sam Tevette of Clyde Brunswijk. Dit resulteerde in een intense staredown tussen Tevette en Brunsie waarbij Melvin Manhoef tussen beiden moest komen.

Andere helft
Andrei Stoica werd tweede met 966 en koos voor een gevecht met Boy Boy Martin in de derde kwartfinale. De winnaar van deze partij vecht tegen de winnaar van Ibrahim El Bouni-Rigters.

Het zwaargewichttoernooi begon op 29 oktober met WFL – The Final 16. Toen kwalificeerden Aygün, Stoica, Martin, Kwasi, Rigters en Tevette zich met overwinningen. El Bouni en Brunswijk kwalificeerden zich op 25 maart in wild card-toernooien.

El Bouni versloeg Fred Sikking en Bogdan Stoica, de broer van Andrei Stoica, om zich te kwalificeren. Hij neemt de plek van Manhoef in. De oprichter van WFL won op 29 oktober de hoofdpartij van WFL – The Final 16 van Remy Bonjasky, een gevecht dat officieel deel uitmaakte van het toernooi. Vooraf was al bekend dat die partij het kickbokspensioen van No Mercy zou zijn.

Brunswijk won 25 maart in Almere van Levi Kuyken en Brian Douwes om zich te plaatsen. Hij zou oorspronkelijk een reserve zijn voor het evenement van volgende maand, maar niet lang daarna werd aangekondigd dat hij de plek van Tarik Khababez zou innemen.

Khababez zou deel uitmaken van de laatste acht na zijn zege op Nordine Maheiddine in oktober, maar WFL maakte in maart bekend dat hij zich afgemeld heeft met een blessure (hoewel hij zich in februari nog met twee dagen voorbereiding aanbood voor een gevecht tegen Luis Tavares op Enfusion #61 & #62 als de vervanger van Ismael Lazaar). Ook heeft Khababez een contract bij ONE Championship getekend.

Manhoef zegt dat er binnenkort een reservepartij bekendgemaakt wordt.