Liever niet op het hoofd!

8
741


Iedere MMA beoefenaar heeft er wel eens over nagedacht: Wat zou jouw entrance song zijn? Je walkout shirt? Je overwinningsdansje? Sommige zullen het zelfs al voor de spiegel geoefend hebben ;).

Maar in onze gedachten zijn we natuurlijk allemaal warriors. Wanneer er serieus nagedacht wordt over een eerste MMA wedstrijd kan dit best imponerend zijn. Immers is alles mogelijk: KO’s, submissions, harde takedowns, slams. En bij dergelijke wedstrijden kan je zoals bij training niet even zeggen van ‘liever niet op het hoofd’.

Belangrijk is dan ook te zorgen dat je er ‘klaar’ voor bent. Beheers je genoeg aspecten van Mixed Martial Arts om je mannetje te staan in een ring/kooi?

Een goede manier om bijvoorbeeld je groundskills te toetsen is mee te doen aan een grappling toernooi. Dit zijn wedstrijden die draaien om het behalen van takedowns, dominante posities en submissions. Slaan en schoppen is hier niet toegestaan. Aankomende zaterdag wordt het NK grappling weer gehouden in Ede. Doordat MMA snel aan populariteit wint wordt er een grote opkomst verwacht. Dit heeft geresulteerd in het sluiten van de inschrijvingen in veel gewichtsklassen. Er zijn echter nog wat plaatsen vrij!

Dus wil je eens zien hoe het er op een grappling toernooi aan toe gaat of wil je meedoen? Kijk dan gauw op de website van Budo Academy Physical.

We zien je in Ede!

8 COMMENTS

 1. Heb helaas me juist moeten afmelden voor dit toernooi. Met een gebroken rib meedoen is niet verstandig, zeggen ze wel eens 🙁

  Maar ik zal zeker gaan kijken. Bij vorige toernooi was een leuke sfeer, leuke en aardige gasten/deelnemers en het was gewoon een goede ervaring!

  Goed nieuwsitem 🙂

 2. Jammer genoeg zal ik er niet bij zijn, had wel graag gewild maar jah je kan niet alles hebben. Ik hoop van een van jullie wel te horen hoe het allemaal gegaan is.

  en voor opkomst muziek ga ik toch voor God’s gonna cut you down van Johnny Cash. (just so you know ;))

 3. Zie je het al voor je, GSP na zijn volgende overwinning geen backflip, maar Carlton’s dance… 🙂

  Anyway, zo’n dance kan natuurlijk echt alleen na een overwinning. En dat komt helaas de komende tijd nog niet.
  Misschien kunnen we chappie Martin vragen het voor ons zaterdag te doen.