Lavar Johnson betrapt op verhoogd testosteron gehalte, ontslagen

5
575

Lavar Johnson is na de drug test van UFC 157 betrapt op een verhoogd testosteron gehalte. Een extra test toont aan dat het testosteron van Johnson samenhangt met de toediening van een steroïde. Dit meldt MMAjunkie.com via CSAC (California State Athletic Commission) verantwoordelijke Andy Foster. Als gevolg hiervan is Johnson ontslagen door de UFC.

Johnson verloor op de undercard van UFC 157 van Brendan Schaub via unanimous decision. Verdere details over de test van Johnson kon Foster niet bekend maken. MMAjunkie vroeg de commissie om de resultaten van de tests en konden daarbij ook bevestigen dat de rest van de resultaten clean zijn.

Johnson is, na Riki Fukuda en Matt Riddle, de derde ontslagen vechter vanwege het niet halen van een drug test. Tegen Schaub verloor Johnson zijn tweede gevecht op een rij nadat hij op UFC 146 verloor van Stefan Struve via armbar in de eerste ronde. “Big” won zijn eerste twee gevechten in de UFC van Joey Beltran en Pat Barry nadat vijf keer in Strikeforce heeft gevochten. In Strikeforce vocht Johnson vijf keer waarvan hij drie gevechten won en twee verloor.

5 COMMENTS

  1. Als je 2 keer op rij verliest en gepakt word voor verboden middelen, logisch dat je ontslagen word. Johnson heeft toch ook niet de ground game om met de top mee te draaien. En ik wil niet zeggen dat binnen de UFC altijd logische beslissing worden gemaakt, maar ik sta hier in ieder geval volkomen achter. Iemand die op wietsporen betrapt wordt zou imo helemaal niet gestraft hoeven worden, en krijgt logischerwijs wat meer krediet.