Kyoji Horiguchi, Mirko Cro Cop vechten op Rizin 11

0
566
Foto: Rizin FF

Kyoji Horiguchi maakt een snelle ommekeer. De Japanner sluit Rizin 11 af met een rematch op 60 kilogram tegen Hiromasa Ogikubo, aldus Rizin. De Japanse organisatie heeft woensdag ook aangekondigd dat Mirko Cro Cop op 29 juli vecht in de Saitama Super Arena.

Horiguchi vocht voor het laatst op 6 mei, toen hij Ian McCall klopte in de hoofdpartij van Rizin 10 binnen negen seconden. Dit was zijn negende overwinning op rij en zijn zesde sinds hij vorig jaar de UFC verliet.

In september maakt Horiguchi zijn kickboksdebuut op Rizin 13, vertelde hij bij de bekendmaking van de partij tegen Ogikubo. De UFC-veteraan vroeg na zijn overwinning op McCall nog om een kickbokspartij met het Japanse wonderkind Tenshin Nasukawa.

In Ogikubo treft The Supernova een oude bekende. De finalist van TUF 24 verloor in 2013 van Horiguchi via submissie door rear-naked choke in de tweede ronde van hun titelgevecht om de Shooto-bantamgewichttitel op Shooto: 2nd Round 2013. Ogikubo was toen de titelhouder.

Na zijn deelname aan TUF 24 kwam Ogikubo niet in de UFC. Sindsdien won hij twee gevechten van Danny Martinez en Tadaaki Yamamoto.

Wie tegen Cro Cop vecht is nog niet bekend. De Kroaat komt zelf nog op 25 mei in actie in de hoofdpartij van Bellator 200 tegen Roy Nelson.

Verwacht wordt dat Nasukawa ook nog een tegenstander krijgt op dit evenement, net als Yusuke Yachi, Kanna Asakura en Tatsuya Kawajiri.