‘Koreaanse politie onderzoekt omkoping UFC-gevecht’

0
442
Foto: UFC.com

Bloody Elbow meldt op grond van verschillende berichten uit Zuid-Korea dat er onderzoek gaande is wegens omkoping van een gevecht op UFC Fight Night 79 in Seoel.

De berichten melden dat ‘vechter A’, een Zuid-Koreaan, instemde om neer te gaan tegen ‘vechter B’, een Amerikaan, voor honderd miljoen Won (circa 82.000 euro). Daarnaast zou ‘A’ 50 miljoen Won ingezet hebben op zijn tegenstander.

Nadat de verhoudingen enorm veranderde in kort tijdsbestek op de wedstrijddag, zouden UFC-officials ‘A’ constant ondervraagd hebben vanwege mogelijke snode activiteiten. Die hield zich van de domme en vocht uiteindelijk toch naar zijn kunnen omdat hij de gevolgen vreesde.

Hierdoor won hij, maar toch waren er gevolgen. ‘A’ zou meerdere bedreigingen hebben ontvangen en vreesde voor zijn veiligheid. Toen zou hij naar de politie zijn gegaan en hebben toegegeven dat hij omgekocht was. Dit heeft tot een onderzoek geleid.

Dader bekend?
Vermoedelijk gaat dit om de partij tussen Tae Hyun Bang en Leon Kuntz. De twee vochten op het undercard van UFC Fight Night 79 in Seoel op 28 november 2015. Eerstgenoemde won de partij via verdeeld jurybesluit.

Op het evenement vochten meerdere Zuid-Koreanen tegen Amerikanen, maar was Bang de enige man die won via jurybesluit. De anderen, Doo Ho Choi, Dongi Yang en Dong Hyun Kim, wonnen via knock-out.

Ook viel op dat de verhoudingen op de wedstrijddag binnen een paar uur enorm wijzigden. Kuntz veranderde vlak voor het gevecht van een kleine underdog (1 voor 2,55) naar een grote favoriet tot maximaal 1 om 1,21, aldus Best Fight Odds.

Bang vocht hierna nog een keer in de UFC: in september verloor hij via jurybesluit van Nick Hein op UFC Fight Night 93 in Hamburg. Voor Kuntz was het de tweede verliespartij op rij in de UFC. Hierdoor moest hij vertrekken en kwam hij in het Zuid-Koreaanse ROAD FC terecht.