Kogel door de kerk: TUF 26 kroont eerste vrouwelijke UFC-vlieggewichtkampioene

0
397
Foto: UFC

Het gebeurt toch dan toch: het 26ste seizoen van The Ultimate Fighter staat in het teken van een nieuwe vlieggewichtdivie voor vrouwen. In het seizoen geeft de UFC het startsignaal voor het begin van de nieuwe gewichtsklasse en wordt de eerste kampioene gekroond als afsluiter van het seizoen. Dit heeft ESPN W aangekondigd op dinsdag.

Dit is geen verrassing. Een week geleden kondigde de UFC het nieuws ook aan, maar bleek het persbericht té vroeg verstuurd te zijn. Dana White zei toen aan dat erover nagedacht wordt. Het kostte uiteindelijk dus een week om de trekker over te halen.

De opnames van het seizoen beginnen in juli. Vrouwen tussen 21 en 34 jaar met een positief record na minstens drie gevechten kunnen deelnemen aan de try-outs. Vechtsters die nu in de UFC zitten mogen ook deelnemen.

Dit wordt de vierde gewichtsklasse voor vrouwen in de UFC. In 2013 maakten vrouwen op bantamgewicht hun debuut in de UFC, waarna de strogewichtdivisie in 2014 volgde. In februari op UFC 2008 werd Germaine de Randamie de allerleerste UFC-vedergewichtkampioene. Desondanks is de vlieggewichtdivisie nog niet van de grond gekomen.