King Mo ontslagen door Strikeforce

4
695
Muhammed
Foto: AP Photo/Jeff Chiu

Muhammed "King Mo" Lawal

Gister was echt een klotedag voor Mohammed Lawal, aka King Mo. Na een maand geleden bijna te zijn overleden aan een zeer extreme staph infectie, moest hij gister voor de Nevada State Athletic Commission verschijnen. Hij werd veroordeeld tot negen maanden schorsing, het verlies van zijn 15.000 winstbonus, en hij moet 30% van zijn $80.000 paycheck inleveren.

Tijdens het verhoor vroeg één van de officials aan Mo of hij wel Engels sprak. Ze vond namelijk dat hij niet eerlijk was geweest toen hij zijn pre-fight formulier invulde. Mo nam dit op als een racistische opmerking en noemde haar op Twitter een “Racist bitch”. Scott Coker was er verder kort over. Opzouten, Mo!

Racistisch of niet, het is moeilijk te ontkennen dat zo’n opmerking nogal beledigend en vernederend is en Mo’s reactie is niet geheel onbegrijpelijk.

Lawall had er zelf het volgende over te zeggen.

“Growing up through high school and college, I’d get asked, ‘Do you speak English instead of jive? Do you speak English instead of ebonics?’ For a grown woman to talk to me like that, knowing I’m a college graduate, born in America? I grew up in the south, in Tennessee, went to Oklahoma State, traveled the world, and for her to talk to me like that, that’s disrespectful.”

4 COMMENTS

  1. Vind z’n gemiep over racisme echt bedroevend. Hij komt op me over op een typisch “african-american” die direct deze kaart speelt zodra het hem even tegenzit.

    Het is toch een logische vraag van zo’n prutscommissie als blijkt dat je ergens over liegt? Het had Nick Diaz ook kunnen gebeuren met z’n weed toestanden. Hij had gelogen op z’n formulier vooraf. “Spreek/schrijf je wel Engels?” is dan een normale vraag.