Khabilov en Dos Anjos mondeling overeen over gevecht op UFC 170

0
669

Rafael dos Anjos 2

Twee lichtgewichten zullen op UFC 170 hun goede reeks tegen elkaar op het spel zetten. FOXSports.com en MMAboxing.ru melden dat Rustam Khabilov en Rafael dos Anjos tot een verbale overeenkomst zijn gekomen om te gaan vechten op UFC 170, 22 februari in Las Vegas. Khabilov won zijn laatste zes gevechten, terwijl Dos Anjos zijn laatste vijf tegenstanders versloeg.

Rustam Khabilov staat bekend om zijn enorme kracht die hij liet zien in zijn UFC-debuut tegen Vinc Pichel. De TUF 15-veteraan werd meerdere keren ‘gesuplext’ door “Tiger”, waarna hij na de zoveelste suplex bewusteloos op de grond bleef liggen en de scheidsrechter een einde maakte aan het gevecht. De volgende overwinning van de Rus was niet zo spectaculair. Tegenstander Yancy Medeiros moest na 2,5 minuut opgeven vanwege een duimblessure. In het laatste gevecht van Khabilov won hij de ‘Fight of the Night’-bonus tegen Jorge Masvidal op UFC Fight for the Troops 3.

Rafael dos Anjos is aan zijn beste reeks in de UFC bezig. Op UFC 91 verloor de Braziliaan zijn UFC-debuut en volgde hij dat gevecht ook op met een verliespartij. Door drie overwinningen die volgden, verzekerde Dos Anjos zijn plek in de UFC, maar verloor hij door een kaakblessure van Clay Guida op UFC 117. Een indrukwekkende knock-out tegen George Sotiropoulos en een verliespartij via split decision tegen Gleison Tibau werden daarna opgevolgd door vijf indrukwekkende overwinningen. Vooral met een overwinning op Donald Cerrone in zijn laatste gevecht vestigde Dos Anjos als een top 10-vechter op 155 pond. Momenteel staat hij zesde in deze ranglijst.

UFC 170 zou oorspronkelijk het podium worden van Glover Teixeira tegen Jon Jones voor de UFC Light Heavyweight Championship, maar door blessures kan Jones zich niet optimaal voorbereiden voor dit gevecht. Andere gevechten zijn nog niet bekend gemaakt voor dit event.