Kevin Lee: “Ik ben nu een compleet andere vechter”

0
504
Foto: Patrick Smith/Zuffa LLC via Getty Images

Kevin Lee kan aankomend weekend revanche nemen op Al Iaquinta in Milwaukee op UFC on FOX 31. The Motown Phenom verloor vier jaar geleden in zijn UFC-debuut van Ragin’ Al op UFC 169. Lee kijkt niet meer terug naar dat gevecht omdat hij zegt niet meer dezelfde vechter te zijn van toen.

Lee begon sterk aan zijn MMA-carrière, totdat Iaquinta een einde maakte aan de ongeslagen status van The Motown Phenom. Ragin’ Al verpestte het debuut met een zege via een unanieme jurybeslissing. Terugkijken heeft echter geen zin, laat Lee weten tijdens een media scrum na de open workouts.

“Ik ben nu een compleet andere vechter”,vertelt Lee. “Ik kijk niet eens meer naar dat gevecht als leermoment. Ik heb sindsdien twaalf gevechten gehad waarin ik grotere uitdagingen had en ik voel dat ik steeds beter en beter wordt. Al (Iaquinta red.) is slechts een pion in het spel.”

“Ik word gestaag beter en beter en ik zit in mijn momentum. Ik wist dat ik mijn kans zou pakken zodra ik mijn eerste hoofdpartij van een evenement zou krijgen. Zodra ik de volgende krijg, zal ik dat dan ook weer doen, net zoals de volgende daarna, dus dit is niet iets anders voor mij.”

“Het bereidt me alleen voor op de grotere gevechten. Ik geef de voorkeur aan vijf rondes, ik voel dat ik beter ben in een gevecht met vijf rondes. Hoe meer ervaring ik krijg, hoe beter ik word”, aldus Lee.

Spanning
Lee is open over zijn verstandshouding met Iaquinta en dat de twee geen vrienden zullen worden. Afgelopen maandag liet hij tijdens The MMA Hour weten dat het zijn persoonlijke taak maakt om Ragin’ Al terug naar de prelims te slaan.

“We liggen elkaar gewoon niet. We zijn gewoon twee verschillende types. Ik mag zijn stijl niet, ik heb gewoon niks met hem. Ik denk dat hij al te veel praat, de wereld heeft niet meer Al Iaquintas nodig”, aldus Lee. “Dus ik doe er goed aan om hem hier een pak rammel te geven.”

Max Holloway
Max Holloway wist Brian Ortega via een dominante overwinning te verslaan op UFC 231. UFC-president Dana White wil Blessed in de lichtgewichtdivisie hebben, maar dat vindt Lee geen goed idee.

“Waarom wil je dat Max een divisie omhoog komt en gaat vechten tegen iemand zoals Khabib of ik. Het is niet eerlijk dat hij dat moet, dat scheelt veel in gewicht. Mensen snappen dat niet helemaal, wij zijn hier competitief in.”

“We zijn gewoon te groot en te sterk. Het zal een te groot nadeel zijn voor hem. Ik vind dat het eerlijk moet zijn, want dan krijg je de beste gevechten.”