Kevin Lee en Al Iaquinta sluiten allerlaatste FOX-evenement af

0
2910
Foto: Patrick Smith/Zuffa LLC via Getty Images

Kevin Lee krijgt kans op revanche op 15 december. Dan neemt hij het op tegen de vechter van wie hij zijn UFC-debuut verloor in Al Iaquinta. De lichtgewichten sluit UFC on FOX 31 in Milwaukee af, het allerlaatste UFC-evenement op het Amerikaanse FOX. Dit maakte de Milwaukee Journal Sentinel bekend.

Lee maakte op 21-jarige leeftijd zijn debuut tegen Iaquinta op UFC 169 als ongeslagen vechter. Ragin’ Al maakte toen een einde aan de ongeslagen status van The Motown Phenom door hem te kloppen via de jury.

Sindsdien won Lee tien keer in twaalf wedstrijden, waaronder zijn laatste gevecht tegen Edson Barboza in de hoofdpartij van UFC Fight Night 128. Lee, die de dag ervoor inwoog op 157 pond, klopte de Braziliaan in de vijfde ronde via TKO op advies van de dokter.

Iaquinta won daarna vijf van zeven gevechten. In zijn laatste gevecht verloor de Amerikaan van Khabib Nurmagomedov op UFC 223 als de vervanger van Max Holloway met een dag voorbereiding. Nadat Holloway niet fit verklaard werd op de weging, viel Iaquinta in en hield hij het vijf ronden uit tegen de huidige kampioen.

Einde FOX-tijdperk
Met UFC on FOX 31 komt na zeven jaar een einde aan de samenwerking tussen de UFC en FOX in Amerika. Vanaf 2019 verhuist de UFC in Amerika naar ESPN en ESPN+.

De enige gevechten die het Amerikaanse FOX hierna nog zal uitzenden zijn de vier gevechten op de prelims van UFC 232 op 29 december.