Kevin Lee: “Als ze Conor en Khabib nog een keer willen doen, kan ik net zo goed met pensioen gaan”

0
4098
Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Image

Kevin Lee hoopt niet op een rematch tussen Khabib Nurmagomedov en Conor McGregor. Het gevecht op UFC 229 brak het pay-per-view record van de UFC en direct nadat hij verloren had, gaf McGregor bij UFC-president Dana White aan dat hij een rematch wilde. The Motown Phenom zit daar niet op te wachten.

“Tony Ferguson heeft zijn titelgevecht verdiend. Ik kan op hem haten om weer tegen hem te mogen vechten, maar mijn competitieve kant die van het spelletje houdt vindt dat er wat logica en een licht aan het einde van de tunnel moet zijn. Het moet kloppen”, zegt Lee bij The Luke Thomas Show.

“In het boksen heb je een mandataris waartegen je de titel moet verdedigen en dat is niet voor niets. Als iemand het verdiend heeft, moet je het die persoon geven.”

“Er is sprake van een rematch tussen Conor en Khabib omdat het zo goed verkocht. We moeten de sport een beetje in een positief daglicht brengen omdat het al zoveel klappen te verduren gekregen heeft, laten we er niet nog een geven. Geef Tony zijn kans.”

“Als ze Conor en Khabib nog een keer willen doen om een of andere reden, kan ik net zo goed met pensioen gaan. Waar zijn we dan mee bezig? Moet ik elke keer m’n kont laten zien voor wat respect? Dat zijn niet de spelletjes die ik wil spelen. Laten we dit een sport houden.”

Gaten
Nurmagomedov liet McGregor in de vierde ronde afkloppen met een nekklem en dat zag Lee niet aankomen. The Motown Phenom, die op UFC on FOX 31 vecht tegen Al Iaquinta, was wel blij met het resultaat.

“Ik heb die fout voorspeld. Ik verwachtte meer van Conor en tijdens het gevecht zag ik iemand die niet in zijn spel kwam. Conor kwam naar Khabib met zijn handen laag en bij de eerste takedown-poging probeerde hij te worstelen met hem”, aldus Lee.

“Ik had verwacht dat hij geleerd had van het gevecht met Floyd (Mayweather, red.) door wat meer verzet te bieden en wat slimmer de kooi in te stappen. Bij Khabib zag ik dezelfde gaten waar Conor niet van profiteerde. Voor mij had Conor het gevecht meer verloren dan dat Khabib had gewonnen.”

“Dat maakt het nog beter voor mij om degene te zijn die Nurmagomedov als eerste verslaat. Ik voorspelde dat Conor zou winnen, maar wilde dat Khabib zou winnen en heb het beste resultaat gekregen.”

“Het was een interessant gevecht, dezelfde gaten waren zichtbaar. Toen ik achterover zat en keek, maakten ze nog steeds dezelfde fouten waar ik van ga profiteren.”