Kennedy-Gracie, Boetsch-Munoz toegevoegd aan UFC 162

0
538

Naast het titelgevecht tussen Anderson Silva en Chris Weidman zullen er nog twee gevechten in de middleweight divisie op UFC 162 plaatsvinden. Mark Munoz keert na een lange afwezigheid terug tegen Tim Boetsch en voormalig Strikeforce vechters Tim Kennedy en Roger Gracie zullen tegen elkaar hun UFC debuut maken, aldus MMAjunkie.com. UFC 162 zal op 6 juli plaatsvinden in Las Vegas.

Mark Munoz zal voor het eerst weer de octagon instappen sinds zijn verliespartij tegen number 1 contender Weidman. “The Filipino Wrecking Machine” was hard op weg naar een titelgevecht met vier overwinningen op een rij tegen achtereenvolgens Aaron Simpson, CB Dollaway, voormalig number 1 contender Demian Maia en Chris Leben, maar ging hard knockout tegen “The All-American”. Weidman domineerde Munoz in de eerste ronde met zijn grappling, waarna hij met een staande elleboog en ground and pound een einde aan het gevecht maakte. Munoz staat momenteel zevende in de UFC rankings.

Boetsch was ook hard op weg naar een titelgevecht voordat hij verloor van Costa Phillipou. Na vier overwinningen op middleweight werd hij oorspronkelijk tegenover Chris Weidman op UFC 155 gezet, maar door een blessure verving de Cyprioot zijn plek. In het gevecht zat het niet mee voor “The Barbarian” en leek hij na de eerste ronde niet meer in zijn spel te kunnen komen. Phillipou maakte het af in de derde ronde via TKO, het eerste verlies op middleweight voor de Amerikaan.

Roger Gracie en Tim Kennedy maken op UFC 162 hun UFC debuut nadat ze beide een aantal jaren in Strikeforce hebben doorgebracht. Kennedy vocht in totaal zes keer in de organisatie en vocht hierbij een record van 4-2 bij elkaar met twee verloren titelgevechten tegen Ronaldo Souza en Luke Rockhold. Gracie maakte zijn Strikeforce als light heavyweight in 2010 tegen Kevin Randleman. Dit gevecht won hij via rear-naked choke in de tweede ronde, waarna hij dit overdeed tegen Travor Pangley in de eerste ronde. Zijn enige verliespartij in de promotie kwam tegen King Mo die hem in de eerste ronde knockout sloeg. Na die verliespartij maakte hij de overstap naar middleweight waar hij nog twee gevechten won tegen Keith Jardine en Anthony Smith.

Het laatste gevecht dat al gepland staat voor deze card is het Braziliaanse onderonsje tussen Rafael “Feijão” Cavalcante en Thiago Silva op light heavyweight.