Keith Kizer treedt af als uitvoerend directeur van NSAC

1
639

Keith Kizer

Keith Kizer (47) treedt per 27 januari af als uitvoerend directeur van de Nevada State Athletic Commision, oftewel NSAC, de bond die alle professionele MMA- en bokspartijen in Nevada overziet. Dit heeft Kizer zelf in de Las Vegas Review-Journal bekend gemaakt. De Amerikaan heeft dit zelf besloten en vindt het tijd om weer aan de slag te gaan als procureur.

“I’ve enjoyed my time with the commission, but it’s time to move on. It’s time to go back to being an attorney. When they asked me to serve in 2006, it was with the idea of a five-year commitment. So I stayed a little longer, and I leave with no hard feelings.”

Kizer was acht jaar actief in zijn functie en maakte de harde groei door van de UFC en MMA in de staat. Hierin maakte hij zich hard voor meer dopingcontroles, zoals voor en na gevechten en buiten de competitie om. In 2013 liet hij ook nog weten dat hij Vitor Belfort waarschijnlijk geen uitzondering zou geven voor kunstmatige testosteron, oftewel TRT, vanwege het dopingverleden van de Braziliaan. Opvallend is dat de UFC misschien het gevecht tussen Belfort en Chris Weidman in Las Vegas wil plaatsvinden, aldus Yahoo! Sports.

Kizer was echter niet zo geliefd bij iedereen. Bij de bokspartij tussen Manny Pacquiao en Timothy Bradley werd hij verantwoordelijk gehouden voor het aanstellen van de jury die de overwinning controversieel toekende aan Bradley. Een van de juryleden was CJ Ross werd vervolgens door hem ook aangesteld als jurylid bij de partij van Floyd Mayweather en Saúl Álvarez. Mayweather was hier ook duidelijk de winnaar, maar Ross zag het toen als een gelijkspel waardoor de partij eindigde in een majority decision voor “Money”. Hierna verdedigde Kizer zijn beslissing om Ross opnieuw als jurylid toe te kennen tegenover USA TODAY Sports:

“Just because a judge’s scorecard ends up even, doesn’t mean the judge necessarily thought the fight as a whole was even. It could be that a judge has six rounds for each fighter, but the six rounds she gave fighter A, she gave them to him easily and the six rounds she gave fighter B, they were really close rounds. That’s pretty much how it was last night.”

Ook wordt Kizer verantwoordelijk gehouden voor het feit dat John McCarthy geen scheidsrechter mag zijn in Nevada. Het probleem met scheidsrechters in MMA is ook een ‘hot topic’ en McCarthy wordt gezien als een van de beste scheidsrechters in de sport, zo niet de beste. Velen vinden het dan ook raar dat hij in de vechthoofdstad van de wereld, Las Vegas, niet aan het werk mag. Via Twitter maakte “Big” John dan ook duidelijk erg blij te zijn.

1 COMMENT