Kamp Diaz filmt bewijs van ‘Canadian loophole’

0
252

Voor titelgevechten geldt de regel dat een vechter precies op gewicht moet zijn. Bij gevechten die niet voor de titel zijn mag een vechter een pond boven het gewicht inwegen, maar bij titelgevechten is het zo dat een vechter op gewicht moet zijn. Is er een titelgevecht in de welterweight divisie, dan mag een vechter dus niet op 171 pond inwegen. Deze regel geldt overal, maar in Montreal doen ze daar niet zo moeilijk over.

Michael Mersh van de UFC had namelijk een ‘of the record’ gesprek met Nick Diaz voor zijn gevecht op UFC 158 met Georges St-Pierre. Hierbij vertelde Mersh dat het niet zoveel uitmaakt op hoeveel Diaz en St-Pierre inwogen aangezien ze niet achter de decimaal kijken. Oftewel Diaz en St-Pierre konden op 170.9 inwegen en het was geen probleem. Wat Mersh dan waarschijnlijk niet doorhad was dat het ‘of the record’ gesprek gefilmd werd.

Mersh: “They’re going to allow you and Georges to have an extra hour, just in case somebody doesn’t make it. But the good news is, they don’t count the decimal. If you’re 170.2 it’s 170. If it’s 170.9. it’s 170.”

Team Diaz: “Why didn’t we know that before?”

Mersh: “Should be fine, hopefully, other than that. Just so you guys are in the loop, if there’s …”

Team Diaz: “Why didn’t you tell us that yesterday?”

Mersh: “Well, no, it’s just something to keep in mind. That’s kind of an off the record type of thing. But keep that in mind. As long as he’s under 171, we should be good. But, there is a time period afterwards, for you and Georges only. All the other fighters have to make it the first time. Just letting you guys be in the loop, okay? Good luck!”

Team Diaz: “That’s a loophole… A Canadian loophole.”

Voor Carlos Condit gold deze regel niet. De Amerikaan vocht ook tegen St-Pierre in Montreal op UFC 154 en moest wel ‘gewoon’ op 170 pond inwegen, aldus Brett Okamoto van ESPN.